Kunst en cultuur in uw stadsdeel

In Den Haag zijn kunst en cultuur altijd dichtbij. Ieder stadsdeel heeft een Cultuuranker, zoals een theater, bibliotheek of museum van waaruit activiteiten voor het stadsdeel georganiseerd worden.

Van Bollywood-dans tot klassiek ballet. Pop of jazz, een film of theater. Cultuur is zo veelzijdig als de stad zelf. De gemeente vindt dat cultuur daarom dichtbij de inwoners hoort te staan. In uw stadsdeel vindt u dat terug in het cultuuranker. Dat is een plek in uw stadsdeel om van cultuur te genieten of zelf mee te doen.

Ieder stadsdeel een cultuuranker

Ieder cultuuranker werkt op zijn eigen manier en speelt in op de eigenschappen van de buurt. En dat maakt ieder cultuuranker zo bijzonder. Kom eens langs, bij u in de buurt of in een ander stadsdeel.

  De cultuurankers maken het programma samen

  De 8 cultuurankers werken samen om cultuur dichtbij de mensen te brengen. Niet alleen met elkaar, maar ook met de bewoners, scholen en andere samenwerkingspartners in de wijk- en welzijnsinstellingen. Ook de theaters, muziekpodia, musea en andere stedelijke instellingen weten de cultuurankers te vinden. Heeft u ook een idee? Kom dan gerust eens praten. De cultuurankers zijn altijd op zoek naar mensen of organisaties die wat moois aan het programma kunnen toevoegen.

  Overzicht cultuurankers

  Met de term Cultuur Dichtbij verenigen de 8 cultuurankers zich. Op de website www.cultuurdichtbij.nl worden de gezamenlijke programma’s van de Haagse ankers bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden op de eigen websites van de cultuurankers.

  Overzicht cultuurankers
  Stadsdeel Cultuuranker
  Stadsdeel Centrum Theater De Vaillant
  Stadsdeel Escamp Theater Dakota
  Stadsdeel Haagse Hout Diamant Theater
  Stadsdeel Laak Laaktheater
  Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg Openbare Bibliotheek
  Stadsdeel Loosduinen Openbare Bibliotheek
  Stadsdeel Scheveningen Muzee Scheveningen
  Stadsdeel Segbroek De Nieuwe Regentes

  Gepubliceerd: 11 april 2018Laatste wijziging: 11 april 2018