Haagse Hopjes

Het idee voor de Haagse Hopjes is in 1996 over komen waaien uit Rotterdam. De Haagse Hopjes zijn gevestigd op speelpleinen in vrijwel alle stadsdelen van de gemeente Den Haag. Kinderen kunnen er sport- en spelmaterialen lenen.

In het begin van de Haagse Hopjes mochten kinderen alleen materialen lenen als zij een karweitje uitvoerden. Tegenwoordig is die regel verwaterd, en moeten kinderen lid zijn van een Haags Hopje om iets te mogen lenen. Kinderen worden nog wel gestimuleerd om mee te helpen in en rond het Hopje.

Inschrijven

Om lid te worden van een Haags Hopje moeten kinderen zich inschrijven. Inschrijven kan bij het Haagse Hopje. Kinderen kunnen zich alleen inschrijven als tenminste 1 van de ouders aanwezig is. Legitimatie is verplicht.

Na inschrijving krijgt het kind een pasje met daarop de naam, adresgegevens en pasfoto. Als kinderen speelgoed willen lenen van het Haagse Hopje waarbij ze geregistreerd staan, leveren zij hun pasje in bij een medewerker. Na teruggave van het geleende speelgoed krijgen zij hun pasje weer terug.

Sport- en spelmaterialen

In de Haagse Hopjes is een groot aanbod van sport- en spelmaterialen beschikbaar. Kinderen kunnen er onder andere spelmaterialen als springtouwen, fietsjes, skelters en steps lenen. Als kinderen willen sporten kunnen zij materialen lenen om te voetballen, volleyballen, tennissen of frisbeeën.

Openingstijden

De Haagse Hopjes zijn in principe geopend wanneer de (basis)school gesloten is. Alleen op zondag zijn ook de Hopjes gesloten. In de zomermaanden zijn de Hopjes doordeweeks geopend van 15.00 uur tot 20.00 uur. Op woensdag zijn ze open van 13.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur. In de wintermaanden zijn de Hopjes geopend tot het ’s avonds donker is. In de vakanties zijn de Hopjes langer open.

Zie ook

Gepubliceerd: 14 augustus 2011Laatste wijziging: 1 mei 2017