Stadsboerderij Op den Dijk (Escamp)

Stadsboerderij Op den Dijk werd geopend in 2006. Toen was dit de schoutswoning. Het is een monumentale oude boerderij waarvan het woongedeelte uit de 16e eeuw stamt. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Adres en contact

Stadsboerderij Op den Dijk

Bovendijk 141-143
2548 AX Den Haag
Telefoon: (070) 396 59 91

Openingstijden

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden tijdens de feestdagen vindt u op Stadsboerderijen in Den Haag.

Stadsboerderij Op den Dijk

De woning die nu stadsboerderij Op den Dijk is, lag op voormalig grondgebied van de gemeente Wateringen. Na een gemeentelijke herindeling in 2000 kocht de gemeente Den Haag deze boerderij op.
In 2005 is de schoutswoning gerenoveerd en werd de boerderij een stadsboerderij. In het woongedeelte zijn de oude sporen nog te zien.

Wat is er te doen?

Stadsboerderij Op den Dijk heeft een kleine speeltuin. Ook is er een knuffelhoek waar kinderen konijnen en andere kleine dieren mogen aaien en knuffelen. De knuffelhoek is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.30 tot 15.30 uur. Stadsboerderij Op den Dijk biedt lesmogelijkheden. Lees hier meer over in het Jaarprogramma.

Bijzonderheden

Tijdens de renovatie van Op den Dijk is gedacht aan duurzaamheid:

  • de warmte in het gebouw wordt uit de grond gehaald
  • de toiletten worden doorgespoeld met regenwater
  • zonnepanelen zorgen dat er stroom wordt opgewekt
  • de binnenbetimmering is van duurzaam hout (onbehandeld Western Red Cedar met het FSC-keurmerk)
  • op het terrein van stadsboerderij Op den Dijk staat een duurzame bandenpomp die werkt op zonne-energie. De pomp is gratis te gebruiken, ook buiten openingstijden, voor automobilisten

Gepubliceerd: 10 april 2017Laatste wijziging: 10 mei 2017