Stadsboerderij Landzigt (Leidschenveen- Ypenburg)

De historische uitstraling maakt deze stadsboerderij bijzonder. Voor de kinderen is er een educatieve boerenlandschapstuin. Hier kunnen ze ‘avontuurlijk spelen’. Bijvoorbeeld hutten bouwen met wilgentakken of zandkastelen bouwen in de zandbak. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Adres en contact

Aristoteleslaan 143
2493 ZN Den Haag
Telefoon: (070) 444 75 95

Openingstijden

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden tijdens de feestdagen vindt u op Stadsboerderijen in Den Haag.

Bereikbaarheid

Station Leidschenveen is op loopafstand, waar onder andere RandstadRail 3 en 4 stoppen. Of tram 19 halte Leidschenveen Centrum.

De oorspronkelijke boerderij is gebouwd in 1853 en stond aan de Veenweg. De stadsboerderij is zo goed mogelijk in de originele staat teruggebracht. De boerderij voldoet wel aan moderne eisen en wensen. Zo wordt er duurzame energie gebruikt.

Wat is er te doen?

Landzigt heeft een knuffelhoek waar kinderen de dieren kunnen aaien en knuffelen. De cavia's mogen op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen kinderen de diertjes borstelen.

Kinderen mogen altijd helpen als de boerderij open is. Bijvoorbeeld met het voeren of met het borstelen van de geiten. Meestal wordt er rond 15.30 uur gevoerd.

Onderwijs

Landzigt biedt lesmogelijkheden. Lees hier meer over in het Jaarprogramma.

Bijzonderheden

In de boerderij hangt steeds wisselende informatie over allerlei onderwerpen die te maken hebben met dier en milieu. Het hele jaar door zijn er activiteiten.

Op Landzigt wordt duurzame energie gebruikt. Die is kostenbesparend en goed voor het milieu. Een windturbine zorgt voor stroom en de toiletten worden doorgespoeld met regenwater.

Omgeving

Aan de andere kant van het terrein ligt een woon- en werklocatie met een dagactiviteitencentrum voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking van Stichting de KIP. Onder begeleiding van Ipse de Bruggen runnen zij een kleine horecagelegenheid en een winkeltje dat ‘De Smulhoeve’ heet.

Gepubliceerd: 7 april 2017Laatste wijziging: 10 mei 2017