Stadsboerderij de Woelige Stal (Centrum)

Er is veel te doen op het terrein van stadsboerderij de Woelige Stal. Op de boerderij wonen varkens, koeien, geiten, kippen, cavia's, konijnen en een poes. Ook is er een speeltuin voor de kinderen. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Adres en contact

Herman Costerstraat 80
2571 PB Den Haag
Telefoon: (070) 346 64 89

Openingstijden

Alle stadsboerderijen zijn open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden tijdens de feestdagen vindt u op Stadsboerderijen in Den Haag.

De Woelige Stal

stadsboerderij de woelige stal

De Woelige stal werd geopend op 27 juni 1973. Het was de eerste stadsboerderij in een stedelijk gebied. Midden in de drukte van de stad ligt deze boerderij verscholen.

De boerderij ligt aan het opgeknapte Wijkpark Transvaal. Hier worden diverse (sport)activiteiten georganiseerd en er is een speelgoed-uitleenpunt. De boerderij ligt op 5 minuten lopen van de Haagse markt.

Bereikbaarheid

De boerderij is bereikbaar met tram 6, 11, 12 en bus 25. Er is geen eigen parkeerplaats.

Knuffelhoek

Er is een speciale knuffelhoek. In deze ruimte kunt u kleine dieren aaien en knuffelen.

  • De knuffelhoek is open op dinsdag tot en met vrijdag van 14.30 tot 15.30 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 tot 11.00 uur.
  • Voor knuffelactiviteiten zijn peuterspeelzalen en groepen ouderen ook welkom op de boerderij. Ook buiten de vaste knuffeltijden. Vraag dit van tevoren aan.

Meehelpen op de boerderij

Kinderen kunnen meehelpen met het verzorgen van de dieren op de stadsboerderij, voeren, geiten borstelen en schoonmaken. Om 16.00 uur worden de dieren gevoerd.

De dieren mogen alleen gevoerd worden met groente en fruit (bijvoorbeeld appel, witlof, wortel, andijvie, komkommer en broccoli). Geef geen gekookt of bedorven eten. Voor vragen kunt u altijd bij de beheerder terecht.

Verkoop melk en boerderijproducten

De Woelige Stal verkoopt melk van de koeien en geiten. Koeienmelk is dinsdag tot en met zondag te krijgen vanaf 9.30 uur. Geitenmelk wordt verkocht van het voorjaar tot het najaar. U kunt ook eieren en honing kopen, op is op.

Opgeruimd st(r)aat netjes

Maandelijks maakt een vrijwilliger met de kinderen een ronde door de wijk om zwerfvuil op te ruimen. De bok en de ezel van de boerderij helpen ook mee. Lees meer over de actie bij Opgeruimd st(r)aat netjes!.

Kleine activiteiten

Vaak zijn er kleine activiteiten, zoals knutselactiviteiten, proefjes, een quiz of een speurtocht. Een paar keer per jaar zijn er grotere activiteiten, zoals het schaapscheerfeest. Er zijn dan verschillende kraampjes en knutselactiviteiten met wol. Ook mag u op deze dag de beheerders helpen met het schapen scheren.

Onderwijs

De Woelige Stal biedt lesmogelijkheden voor basisscholen. Lees hier meer over in het Jaarprogramma.

Broodcontainer

Bij de ingang van de boerderij staat een broodcontainer. Hier kunt u oud brood in doen (zonder plastic). Dit brood wordt verwerkt tot compost.

Iedereen is welkom

De gemeente wil ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van de stadsboerderijen. Daarom worden ze bijvoorbeeld toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking en voor mensen die een rolstoel of scootmobiel gebruiken. Kijk voor meer informatie over de toegankelijkheid van deze stadsboerderij op app.ongehinderd.nl.

Zie ook: Stadsboerderijen

Gepubliceerd: 7 april 2017Laatste wijziging: 21 maart 2018