Scheveningen: werkzaamheden lijn 1 en bereikbaarheid

De gemeente vernieuwt vanaf 31 augustus de tramsporen van lijn 1 in Scheveningen. Vanaf de Prins Willemstraat tot aan kruispunt Gevers Deynootweg/Badhuisweg. Het werk is in mei 2021 klaar. In de Prins Willemstraat en Jurriaan Kokstraat vervangt de gemeente de riolering.

In de omgeving van deze kruispunten worden wegen afgesloten. Daardoor ontstaat extra verkeersdrukte, waardoor de reistijd kan oplopen. Het verkeer wordt omgeleid met gele borden. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen de kruispunten blijven gebruiken. Op sommige plekken worden ze omgeleid of moeten fietsers afstappen en een stukje lopen.

Bedrijven blijven bereikbaar voor voetgangers. Voor het laden en lossen worden afspraken gemaakt. Dit moet soms op grotere afstand dan normaal.

Omleidingen

Het werk gebeurt in 4 fases. Om de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Tijdens elke fase zijn er andere omleidingen. Fase 1, 2 en 3 zijn inmiddels afgerond.

  Fase 4: 21 december 2020 tot en met mei 2021

  Fase 4 werkzaamheden lijn 1 Scheveningen
  • Er wordt gewerkt aan de Jurriaan Kokstraat, Badhuiskade en Gevers Deynootweg. (Rode lijnen).
  • De kruising Badhuisstraat/Duinstraat/Scheveningseweg blijft bereikbaar.
  • De Prins Willemstraat is weer open en de Keizerstraat is te bereiken via de Prins Willemstraat.
  • Het blijft mogelijk om de Jurriaan Kokstraat over te steken via de Marcelisstraat.
  • Op de Gevers Deynootweg kan het verkeer langs het werkvak rijden:

   • vanaf de Wassenaarsestraat richting de Rotterdamsestraat. (Blauwe pijl).
   • vanaf de Badhuisweg richting de Scheveningseslag. (Blauwe pijl).
  • Het verkeer wordt omgeleid via de Badhuisstraat.

  Hoofdomleidingsroute Scheveningen Haven-Bad

  Kaart met omleidingen Scheveningen
  • Verkeer vanaf Scheveningen Haven wordt omgeleid via de Westduinweg, Statenlaan, Johan de Wittlaan, Professor B.M. Teldersweg, Doctor Aletta Jacobsweg, Nieuwe Parklaan, Kurhausweg naar de Gevers Deynootweg. (Blauwe pijl).
  • Verkeer vanaf Scheveningen Bad wordt omgeleid via de Kurhausweg, Nieuwe Parklaan, Doctor Aletta Jacobsweg, Professor B.M. Teldersweg, Johan de Wittlaan, Statenlaan naar de Westduinweg. (Groene pijl).
  • De bus wordt omgeleid via de Westduinweg, Duinstraat, Scheveningseweg, Kanaalweg, Duinweg, Haringkade en Neptunusstraat, Stevinstraat en Badhuisweg naar de Gevers Deynootweg. (Oranje pijl).
  • De volgende straten zijn afgesloten wegens werkzaamheden: Prins Willemstraat, Jurriaan Kokstraat, Badhuiskade en Gevers Deynootweg tot aan het Kurhaus. (Rode lijn).

   Tram en bus

   Tramlijn 1 uit Delft rijdt vanaf 8 maart 2021 weer volgens de normale dienstregeling. Bus 22 rijdt in Scheveningen nog via een omleidingsroute totdat de werkzaamheden in de Jurriaan Kokstraat en omgeving klaar zijn. Bekijk de aangepaste busroute en tijden op de website van de HTM.

   Inloopspreekuur aannemer

   Tijdens de werkzaamheden is er een inloopspreekuur van de aannemer. Het is nog niet bekend wanneer dit spreekuur is. De plaats en tijd van het spreekuur worden via de website en social media bekendgemaakt.

   Blijf op de hoogte

   Tijdens de herinrichting wordt u op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en omleidingsroutes. Meer informatie over de werkzaamheden, planning en omleidingsroutes vindt u op denhaag.nl/lijn1. U kunt ook op de hoogte blijven via Facebook. Of stuur een e-mail naar projectbureau-nrr@denhaag.nl.

   Zie ook

   Gepubliceerd: 21 december 2020Laatste wijziging: 10 maart 2021