Duinstraat, Prins Willemstraat, Scheveningseweg: werkzaamheden

Tramlijn 1 krijgt nieuwe trams. Daarom past de gemeente vanaf 31 augustus 2020 de tramsporen en haltes aan. De veranderingen zijn ook belangrijk voor andere gebruikers van de Prins Willemstraat. De kruising Duinstraat-Scheveningseweg wordt in de toekomst een rotonde.

In de nieuwe situatie zijn er nieuwe haltes. Ook is het openbaar vervoer beter toegankelijk voor rolstoelen en is er meer ruimte voor fietsers. De nieuwe rotonde Duinstraat-Scheveningseweg maakt de kruising veiliger en zorgt ervoor dat het verkeer beter doorstroomt.

Wat er verandert

Prins Willemstraat

 • huidige parkeerstroken worden fietsstroken
 • de tramrails zijn straks geschikt voor de nieuwe lagevloertrams

Kruising Duinstraat-Scheveningseweg

 • er komt een rotonde. Deze rotonde heeft straks oversteekplaatsen voor voetgangers en een fietspad waar fietsers voorrang krijgen
 • beveiliging voor de tram met verkeers- en tramwaarschuwingslichten
 • er komen 280 extra parkeerplekken voor fietsers
 • bij de tram komt een groenstrook
 • bij de Franse school komen fietsnietjes
Het kruispunt zoals het er nu uitziet
Het kruispunt zoals het er nu uitziet

Parkeren

In de Prins Willemstraat past de gemeente de huidige parkeerstroken aan naar fietsstroken. Dat is veiliger voor het verkeer. In totaal verdwijnen er 5 parkeerplaatsen in de Prins Willemstraat.

De rotonde heeft ruimte nodig. Hierdoor verdwijnen er rondom de kruising Duinstraat-Scheveningseweg 20 parkeerplaatsen.

Bomen

Om het werk te kunnen doen, moeten 34 bomen worden gekapt. De gemeente plant ook weer 35 nieuwe bomen. 9 bomen worden verplaatst. In totaal staan er 63 bomen in het gebied.

Zo komt het kruispunt er in de toekomst uit te zien. Het ontwerp is samen met het Wijkoverleg Scheveningen, ondernemers en bewoners gemaakt.
Zo komt het kruispunt er in de toekomst uit te zien. Het ontwerp is samen met het Wijkoverleg Scheveningen, ondernemers en bewoners gemaakt.

Planning en bereikbaarheid

De werkzaamheden aan de Prins Willemstraat starten 31 augustus 2020 en duren naar verwachting tot mei 2021. Kijk voor alle informatie over planning, omleidingen en bereikbaarheid op de pagina Werkzaamheden tramlijn 1.

Het werk aan de rotonde begint later

De gemeente wilde het werk aan de rotonde Duinstraat samen met de werkzaamheden in de Prins Willemstraat uitvoeren. Helaas is de aankoop van de grond hiervoor nog niet afgerond.

Als de grond is aangekocht, moet de gemeente de werkzaamheden voor de rotonde opnieuw inplannen. Hiervoor kijkt ze naar ander werk in de omgeving. Kan het werk bijvoorbeeld met ander werk gecombineerd worden? Of moet het werk wachten op een ander project vanwege bereikbaarheid? Dit bepaalt wanneer de gemeente kan beginnen met het werk aan de rotonde. Het kan daarom een paar jaar duren voordat de rotonde er komt.

  Contact

  Heeft u vragen over de herinrichting? Dan kunt u deze mailen naar projectbureau-nrr@denhaag.nl.

  Zie ook

  Gepubliceerd: 29 juni 2020Laatste wijziging: 23 september 2020