Alexanderstraat: bereikbaarheid tijdens werkzaamheden lijn 1

De tramsporen van lijn 1 vanaf kruispunt Mauritskade/Parkstraat tot en met kruispunt Javastraat / Alexanderstraat worden vernieuwd. Ook vernieuwt de gemeente de Willemsparkbrug. De werkzaamheden beginnen op 31 augustus 2020 en zijn begin maart 2021 klaar. Het werk wordt tegelijk uitgevoerd met het werk voor lijn 1 in Scheveningen.

  • Weggebruikers krijgen te maken met wegafsluitingen en extra verkeersdrukte. Daardoor zijn ze misschien langer onderweg. Het verkeer wordt omgeleid met gele informatieborden.
  • Voetgangers en (brom)fietsers kunnen de kruispunten blijven gebruiken. Soms moeten fietsers afstappen en een stukje lopen. Of ze worden ter plaatse omgeleid.
  • Vanaf 4 januari tot 5 maart 2021 is de Mauritskade ter hoogte van kruising Parkstraat - Mauritskade - Alexanderstraat afgesloten. De Mauritskade blijft voor bestemmingsverkeer bereikbaar, tot ongeveer 50 meter voor de kruising.
  • Bedrijven blijven bereikbaar voor voetgangers. Voor het laden en lossen worden afspraken gemaakt.
  • Tijdens de werkzaamheden kunnen openbare parkeerplaatsen in de Alexanderstraat niet worden gebruikt.
  • Privéparkeerplaatsen blijven zoveel mogelijk toegankelijk. Wanneer deze tijdelijk niet bereikbaar zijn wordt dat op tijd gemeld.

Omleidingsroutes

Het werk wordt in fases uitgevoerd. Per fase zijn er andere omleidingsroutes. Zo blijft het gebied tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar. Hoofdomleidingsroute voor het overige verkeer richting A12 en N44 loopt via de Burgemeester Patijnlaan en de Professor B.M. Teldersweg.

Fase 3: 4 januari 2021 – 5 maart 2021

De kruising Parkstraat - Mauritskade - Alexanderstraat is afgesloten. Mauritskade tot aan kruising bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer richting Scheveningen wordt omgeleid via de Raamweg. Doorgaand verkeer richting het centrum wordt omgeleid via de Laan Copes van Cattenburch - Burgemeester Patijnlaan - Carnegielaan. Verkeer richting de A12 wordt omgeleid via de Johan de Wittlaan en Carnegielaan - Burgemeester Patijnlaan - Laan Copes van Cattenburch. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Denneweg - Frederikstraat, via de Parkstraat - Amaliastraat of via de Zeestraat - Noordeinde.

Tram en bus

Tramlijn 1 vanuit Delft rijdt van 31 augustus 2020 tot 8 maart 2021 niet verder dan de Grote Kerk (halte Gravenstraat). Er worden vervangende bussen ingezet. Bus 22, 24 en 28 worden op een aantal plekken omgeleid. Door de omleidingsroute en de extra bussen rijden er veel bussen door de Anna Paulownastraat en de Zeestraat. Dit kan voor overlast zorgen. Bekijk de actuele busroutes en vertrektijden op de website van HTM.

Inloopspreekuur aannemer

Door de maatregelen rond het coronavirus is er geen fysiek inloopspreekuur meer. Uw vragen kunt u stellen aan Sander Zuyderwijk, de omgevingsmanager van de aannemer. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 20 22 05 23. Ook kunt u een e-mail sturen naar szuyderwijk@vangelder.com voor vragen of eventueel online afspraak

Blijf op de hoogte

Tijdens de herinrichting wordt u op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en omleidingsroutes. Meer informatie over de werkzaamheden, planning en omleidingsroutes vindt u op denhaag.nl/lijn1. U kunt ook op de hoogte blijven via Facebook. Of stuur een e-mail naar projectbureau-nrr@denhaag.nl.

Zie ook

Gepubliceerd: 23 juli 2020Laatste wijziging: 18 februari 2021