Den Haag - Omleidingsroutes bij werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust

Omleidingsroutes bij werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust

Tijdens de werkzaamheden aan de route Kijkduin-Houtrust wordt het verkeer omgeleid. Ook rijdt bus 24 om en zijn er tijdelijke bushaltes geplaatst. Gebruik de elektronische borden, zo volgt u de snelste route.

Ga voorbereid op weg. Maak gebruik van de omleidingsroutes op de elektronische borden. Zo volgt u de snelste route. De extra reistijd kan oplopen tot een half uur. Pak daarom zo veel mogelijk de fiets en probeer de spits te vermijden.

Deel 6: 21 januari 2019 tot en met 26 april 2019

De Segbroeklaan, Sportlaan en Machiel Vrijenhoeklaan zijn afgesloten vanaf de Goudenregenstraat tot aan de Muurbloemweg. De Zonnebloemstraat vanaf de Hyacinthweg blijft eenrichtingsverkeer richting de Daal en Bergselaan. Er wordt een slagboom geplaatst op de Zandzeggelaan om sluipverkeer tegen te gaan. De kruising met de De Savornin Lohmanlaan en de Sportlaan wordt afgesloten om daar de riolering te vervangen en de laatste rotonde aan te leggen. Bus 24 rijdt tijdelijk een aangepaste route.

Door de werkzaamheden in deel 6 is er veel verkeer op de Balsemienlaan en de Lupineweg. Deze wegen kunnen het vele verkeer niet aan. Om zoveel mogelijk sluipverkeer uit de woonwijk te weren, wordt er vanaf 5 februari een afsluiting geplaatst op de Godetiaweg ter hoogte van de De Savornin Lohmanlaan. Voetgangers, (brom)fietsers en nood- en hulpdiensten kunnen wel doorrijden.

Deel 6: 21 januari 2019 tot en met 26 april 2019
Deel 6: 21 januari 2019 tot en met 26 april 2019

Omleidingsroutes voor auto, fiets en bus

Fiets

In deel 6 worden fietsers omgeleid via de Kraaienlaan, de Laan van Poot, de Wildhoeflaan en de Ranonkelstraat. En via de Sijzenlaan en de Sportlaan. In deel 6 is de kruising met de De Savornin Lohmanlaan/Sportlaan ook afgesloten voor (brom) fietsers en voetgangers. Er wordt daarom een tijdelijke fietsoversteek gemaakt bij de Pyrolalaan/Balsemienlaan.

Auto

Doorgaand verkeer over de route Kijkduin-Houtrust wordt omgeleid via de Laan van Meerdervoort en de ring S104/S100: de Oude Haagweg en de Escamplaan. Verkeer vanuit de N44 richting Kijkduin wordt omgeleid via de N14/A4.

Bus

In deel 6 (21 januari tot en met 26 april 2019) rijdt bus 24 via de Sportlaan, de Daal en Bergselaan, de De Savornin Lohmanlaan, de Laan van Meerdervoort en de Lobelialaan.‚Äč In deel 6 rijdt bus 23 niet verder dan de halte Colijnplein.

Omleidingsroute en tijdelijke bushaltes lijn 24. Deel 6:  van 21 januari tot en met 26 april 2019
Omleidingsroute en tijdelijke bushaltes lijn 24. Deel 6: van 21 januari tot en met 26 april 2019

De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder. De gemeente doet er alles aan om te zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Hierover leest u meer op de pagina Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust.

Omleidingen doorgaand verkeer

De omleidingen en plaats van de elektronische routeborden op de kaart.
De omleidingen en plaats van de elektronische routeborden op de kaart.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via onder andere de Laan van Meerdervoort en de ring S104/S100: de Oude Haagweg en de Escamplaan. De gemeente zet elektronische routeborden in die aangeven wat op dat moment de snelste route is. Verkeer vanuit de N44 richting Kijkduin wordt geadviseerd gebruik te maken van de N14/A4.

Plaatsing elektronische routeborden

Elektronische routeborden staan op:

  • de kruising Lozerlaan met Escamplaan, vanuit Poeldijk/Westland en vanuit de N211
  • de kruising Oude Haagweg met Valkenboslaan
  • de kruising Laan van Meerdervoort met Valkenboslaan
  • de Houtrustweg ter hoogte van de Houtrustbrug
  • de President Kennedylaan ter hoogte van de Houtrustbrug

Het verkeer in de directe omgeving wordt met informatieborden omgeleid. Eventueel kunt u in uw woonwijk hinder ondervinden van extra afsluitingen. Deze worden geplaatst om sluipverkeer te voorkomen.

Kijk voor meer informatie op www.kijkduinhoutrust.nl

Gepubliceerd: 5 maart 2018Laatste wijziging: 4 februari 2019