Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust

De werkzaamheden aan de route Kijkduin-Houtrust zorgen voor verkeershinder en extra verkeersdrukte. De gemeente neemt maatregelen om te zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Bijvoorbeeld met elektronische routeborden die de snelste route aangeven. De omgeving blijft bereikbaar met het openbaar vervoer.

Verkeershinder

De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder. Woont u in de directe omgeving? Dan krijgt u te maken met wegafsluitingen en extra verkeersdrukte. Ook in de rest van Den Haag wordt het waarschijnlijk drukker.

Een aantal drukke wegen in Den Haag worden nog drukker. Bijvoorbeeld de Laan van Meerdervoort, de Goudenregenstraat, de Escamplaan en de De Savornin Lohmanlaan.

Ga voorbereid op weg. Maak gebruik van de omleidingsroutes op de elektronische borden. Dit zijn de snelste routes. De extra reistijd kan oplopen tot een half uur. Pak daarom zo veel mogelijk de fiets en probeer de spits te vermijden.

Eind april 2019 is de weg klaar voor gebruik. U kunt meer lezen over de werkzaamheden op de pagina Planning werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust.

Maatregelen om het verkeer te laten doorrijden

De gemeente zet verschillende maatregelen in om het verkeer te laten doorrijden:

 • Het verkeer wordt met elektronische routeborden over de randwegen rond Den Haag geleid.
 • Verkeerslichten op grote kruispunten worden zo ingesteld dat doorgaand verkeer zo vlot mogelijk doorrijdt. Hiervoor worden ook verkeersregelaars ingezet.
 • Sluipverkeer in de woonwijken wordt actief tegengegaan. Een aantal wegen wordt afgesloten en verkeer wordt om woonwijken heen geleid.
 • Bergingsvoertuigen staan paraat om de weg zo snel mogelijk vrij te krijgen. Bijvoorbeeld bij pechgevallen of ongelukken.
 • Voetgangers en (brom)fietsers hebben beperkt last van de werkzaamheden. Zij kunnen kruispunten blijven gebruiken en worden waar nodig omgeleid.

  Openbaar vervoer

  De omgeving blijft bereikbaar met het openbaar vervoer. Bussen worden omgeleid tijdens de werkzaamheden. Een aantal haltes vervallen en hiervoor komen op andere plaatsen tijdelijke haltes voor terug. Kijk voor de bijgewerkte route op Omleidingsroutes bij werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust of kijk op htm.nl.

   Kijk voor meer informatie op www.kijkduinhoutrust.nl

   Gepubliceerd: 20 februari 2018Laatste wijziging: 1 juni 2018