Werkzaamheden Binckhorstlaan

De bouw van de toerit voor de tunnel naar de Rotterdamsebaan is zo goed als klaar. In 2019 en in het 1e kwartaal van 2020 krijgt de Binckhorstlaan een nieuwe inrichting.

De aannemer werkt zowel binnen als buiten de bouwhekken van het werkterrein. Dat gebeurt in fases, zodat er voldoende ruimte blijft voor het verkeer.

Herinrichting Binckhorstlaan in fases

De werkzaamheden zijn begin 2019 gestart op de Binckhorstlaan ter hoogte van de Plutostraat en schuiven steeds meer op in de richting van Voorburg. Voor de periode januari 2020 tot en met half maart is het werk in stap 7 op kaart weergegeven:

Stap 7: hoofdrijbaan Binckhorstlaan tussen Fokker Terminal en Binckhorstbrug

In januari 2020 werkt de aannemer verder aan de herinrichting van de Binckhorstlaan tussen de Fokker Terminal en de Binckhorstbrug. Deze werkzaamheden duren tot en met april 2020.

Ter hoogte van Binck Twins en Dyckerhoff Basal worden 2 werkterreinen ingericht. De aannemer voert werkzaamheden uit aan de riolering. Wanneer het werk aan het riool klaar is, volgt het aanbrengen van de nieuwe bestrating. Om ruimte te maken voor de werkterreinen, schuiven de rijstroken van de Binckhorst ter plaatse iets op.

Tijdens de werkzaamheden blijft verkeer op de Binckhorstlaan mogelijk in 2 rijrichtingen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De zwarte pijlen op de kaart geven de rijrichting aan. De roze route is het fietspad en de vakken met het bord 'werk in uitvoering' geven het werkterrein aan. De parkeerplaats, aangeduid met de letter P, is donkerblauw gekleurd.

In 2019 is een groot deel van de Binckhorstlaan opnieuw ingericht. (fotograaf: Frank Jansen)
In 2019 is een groot deel van de Binckhorstlaan opnieuw ingericht. (fotograaf: Frank Jansen)

Techniekgebouw

Bovenop de tunnel komt het techniekgebouw. Het gebouw staat tussen de rijbanen van de Binckhorstlaan in, ter hoogte van de Fokker Terminal. Vanuit het techniekgebouw worden allerlei technische installaties bestuurd die in de tunnel en toerit komen. Het gaat hierbij om onder andere ventilatoren, vluchtsystemen en verlichting. Inmiddels is de ruwbouw van het gebouw klaar. Begin 2020 is het gebouw klaar.

Werktijden

Het werk wordt doordeweeks uitgevoerd tussen 7.00 en 16.30 uur (tenzij anders vermeld). Soms kan het voorkomen dat er tot 19.00 uur of op zaterdag wordt doorgewerkt.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch kunnen werkterreinen gevaar opleveren. Blijf daarom op veilige afstand van de werkzaamheden.

    Contact

    Heeft u een vraag over de werkzaamheden of wilt u een calamiteit melden? Neem dan contact op met de Combinatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (088) 400 80 83 (voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar).

    Zie ook: Bereikbaarheid Binckhorst
    Kijk voor meer informatie op www.rotterdamsebaan.nl

    Gepubliceerd: 16 december 2019Laatste wijziging: 19 februari 2020