Werkzaamheden Binckhorstlaan

De bouw van de toerit voor de tunnel naar de Rotterdamsebaan is zo goed als klaar. In 2019 en in het 1e kwartaal van 2020 krijgt de Binckhorstlaan een nieuwe inrichting.

De aannemer werkt zowel binnen als buiten de bouwhekken van het werkterrein. Dat gebeurt in fases, zodat er voldoende ruimte blijft voor het verkeer.

Herinrichting Binckhorstlaan in fases

De werkzaamheden zijn begin 2019 gestart op de Binckhorstlaan ter hoogte van de Plutostraat en schuiven in de loop van het jaar op in de richting van Voorburg. Voor de periode 18 november tot eind december 2019 is het werk in stap 6 op kaart weergegeven:

Stap 6: aansluiting Zonweg - Binckhorstlaan 18 november tot eind december 2019

In de periode 18 november tot eind december werkt de aannemer aan de aansluiting van de Zonweg op de Binckhorstlaan en de Vestaweg. Verkeer in de richting van Den Haag centrum rijdt over de nieuwe Binckhorstlaan.

Tijdens de werkzaamheden gelden de volgende verkeersmaatregelen:

 • Verkeer kan niet via de Zonweg naar de Binckhorstlaan of Vestaweg rijden.

 • Bestemmingsverkeer naar de Zonweg wordt omgeleid via de Supernovaweg of Melkwegstraat.

 • De begraafplaats St. Barbara is vanaf de Binckhorstlaan bereikbaar via de St. Barbaraweg.

Buslijnen 26 en 28 rijden vanaf 18 november tot 15 december een aangepaste route. Er worden tijdelijke haltes ingericht ter hoogte van de Binckhorstlaan-Zonweg en de Melkwegstraat-Maanweg. Kijk voor actuele reisinformatie op www.htm.nl.

Klik op de afbeelding voor een begroting
Klik op de afbeelding voor een begroting

De zwarte pijlen op de kaart geven de rijrichting aan. De roze route is het fietspad en de vakken met het bord 'werk in uitvoering' geven het werkterrein aan. De parkeerplaats, aangeduid met de letter P, is donkerblauw gekleurd.

Werkzaamheden Binckhorstlaan tussen Zonweg en Jupiterkade

Langs de Binckhorstlaan, tussen de Zonweg en Jupiterkade, zijn tussen half november en eind december 2019 rioolwerkzaamheden en krijgen de ventweg, het voet- en fietspad nieuwe bestrating. Gedurende deze werkzaamheden kunt u niet parkeren op de ventweg tussen de Junostraat en Jupiterkade. Tijdens het werk aan de ventweg zijn de bedrijven bereikbaar via de Jupiterkade of de Junostraat. Borden geven de omleiding aan. Fietsers en voetgangers worden langs het werk geleid.

Bomen planten langs Binckhorstlaan en Mercuriusweg

Nu de herinrichting van de Binckhorstlaan voor een groot deel klaar is, kan het 1e deel van de bomen worden geplant langs de Binckhorstlaan en de Mercuriusweg. In de periode 18 tot 29 november 2019 plant de aannemer ongeveer 180 bomen langs de weg. Het gaat om:

 • de Binckhorstlaan tussen de Plutostraat/Supernovaweg tot iets voorbij de Zonweg
 • de Mercuriusweg tussen de Trekvlietbrug en de Binckhorstlaan

Het overige deel volgt in het voorjaar van 2020. Het werk gebeurt tussen 7.00 en 16.00 uur. Verkeer wordt met verkeersregelaars langs lokale wegafzettingen geleid.

In de zomer van 2019 werd de kruising Binckhorstlaan-Mercuriusweg opnieuw ingericht. (fotograaf Jurriaan Brobbel)
In de zomer van 2019 werd de kruising Binckhorstlaan-Mercuriusweg opnieuw ingericht. (fotograaf Jurriaan Brobbel)

Techniekgebouw

Bovenop de tunnel komt het techniekgebouw. Het gebouw staat tussen de rijbanen van de Binckhorstlaan in, ter hoogte van de Fokker Terminal. Vanuit het techniekgebouw worden allerlei technische installaties bestuurd die in de tunnel en toerit komen. Het gaat hierbij om onder andere ventilatoren, vluchtsystemen en verlichting. Inmiddels is de ruwbouw van het gebouw klaar. Begin 2020 is het gebouw klaar.

Werktijden

Het werk wordt doordeweeks uitgevoerd tussen 7.00 en 16.30 uur (tenzij anders vermeld). Soms kan het voorkomen dat er tot 19.00 uur of op zaterdag wordt doorgewerkt.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch kunnen werkterreinen gevaar opleveren. Blijf daarom op veilige afstand van de werkzaamheden.

  Contact

  Heeft u een vraag over de werkzaamheden of wilt u een calamiteit melden? Neem dan contact op met de Combinatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (088) 400 80 83 (voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar).

  Zie ook: Bereikbaarheid Binckhorst
  Kijk voor meer informatie op www.rotterdamsebaan.nl

  Gepubliceerd: 18 november 2019Laatste wijziging: 10 december 2019