Werkzaamheden Binckhorstlaan

De bouw van de toerit voor de tunnel naar de Rotterdamsebaan is zo goed als klaar. Tot de zomer van 2020 krijgt de Binckhorstlaan een nieuwe inrichting.

De aannemer werkt zowel binnen als buiten de bouwhekken van het werkterrein. Dat gebeurt in fases, zodat er voldoende ruimte blijft voor het verkeer.

Herinrichting Binckhorstlaan in fases

De werkzaamheden zijn begin 2019 gestart op de Binckhorstlaan ter hoogte van de Plutostraat en schuiven steeds meer op in de richting van Voorburg. Inmiddels is de laatste fase van de herinriching gestart (fase 9).

Herinrichting kruising Binckhorstlaan-Maanweg (stap 9)

Van dinsdag 28 april 20.00 uur tot en met maandag 8 juni 5.00 uur wordt gewerkt aan de herinrichting van de kruising Binckhorstlaan-Maanweg. De kruising krijgt een heel nieuwe inrichting waarbij de huidige T-splitsing verandert in een volwaardige kruising met een aansluiting voor Binck Eiland. Werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn:

 • verleggen van kabels en leidingen
 • straatkolken voor afwatering plaatsen en aansluiten op het riool
 • plaatsen van nieuwe verkeerslichten en afstellen van de programmering hiervan
 • asfalteren en belijnen van de kruising Binckhorstlaan-Maanweg
 • aanleggen van nieuwe voet- en fietspaden.

Tijdens de werkzaamheden is de kruising helemaal afgesloten voor autoverkeer. Het gaat om het deel van de Binckhorstlaan tussen de Junostraat, Overburgkade/Corbulokade en de Maanweg. Alle woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Bewoners Binck Eiland

Tijdens de werkzaamheden blijft Binck Eiland voor autoverkeer bereikbaar via de Maanweg.

Bereikbaarheid

 • Doorgaand verkeer op de kruising voor fietsers en voetgangers blijft mogelijk tijdens de werkzaamheden. Voor hen wordt een veilige route langs het werkterrein aangelegd.
 • Op de Jupiterkade en Junostraat geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Verkeer naar de Jupiterkade rijdt via de Binckhorstlaan de ventweg op en rijdt vervolgens via de Junostraat weer terug naar de Binckhorstlaan.
 • Doorgaand autoverkeer tussen de A12, de Neherkade en het centrum rijdt via de normale route: Neherkade, Binckhorstlaan, Supernovaweg en Regulusweg.
 • Verkeer tussen het centrum van Den Haag en Voorburg wordt omgeleid via de Rijswijkseweg, Haagweg, Geestbrugweg en Prinses Mariannelaan.
 • Bestemmingsverkeer in de Binckhorst wordt omgeleid via de Binckhorstlaan, Zonweg, Melkwegstraat en Maanweg.

Kaart kruising Binckhorstlaan-Maanweg. De zwarte pijlen op de kaart geven de rijrichting aan. De roze route is het fietspad en de vakken met het bord 'werk in uitvoering' geven het werkterrein aan. De rood-witte blokkades geven de afsluiting aan. De parkeerplaats, aangeduid met de letter P, is donkerblauw gekleurd. Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Kaart kruising Binckhorstlaan-Maanweg. De zwarte pijlen op de kaart geven de rijrichting aan. De roze route is het fietspad en de vakken met het bord 'werk in uitvoering' geven het werkterrein aan. De rood-witte blokkades geven de afsluiting aan. De parkeerplaats, aangeduid met de letter P, is donkerblauw gekleurd. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Techniekgebouw

Bovenop de tunnel komt het techniekgebouw. Het gebouw staat tussen de rijbanen van de Binckhorstlaan in, ter hoogte van de Fokker Terminal. Vanuit het techniekgebouw worden allerlei technische installaties bestuurd die in de tunnel en toerit komen. Het gaat hierbij om onder andere ventilatoren, vluchtsystemen en verlichting. Inmiddels zijn de wanden aan de buitenzijde van het gebouw klaar en start de aannemer met het aanbrengen van de bestrating rond het gebouw. Het gebouw krijgt een groen, sedumdak met verschillende soorten beplanting.

In 2019 is een groot deel van de Binckhorstlaan opnieuw ingericht. (Foto: Jurriaan Brobbel)
In 2019 is een groot deel van de Binckhorstlaan opnieuw ingericht. (Foto: Jurriaan Brobbel)

  Werktijden

  Het werk wordt doordeweeks uitgevoerd tussen 7.00 en 16.30 uur (tenzij anders vermeld). Soms kan het voorkomen dat er tot 19.00 uur of op zaterdag wordt doorgewerkt.

  Veiligheid

  De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch kunnen werkterreinen gevaar opleveren. Blijf daarom op veilige afstand van de werkzaamheden.

   Contact

   Heeft u een vraag over de werkzaamheden of wilt u een calamiteit melden? Neem dan contact op met de Combinatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (088) 400 80 83 (voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar).

   Zie ook

   Gepubliceerd: 1 april 2020Laatste wijziging: 30 april 2020