Nieuwe parkeerplaats Drievliet

De Rotterdamsebaan komt te liggen op de plek van het huidige parkeerterrein van Drievliet. Daarom komt er aan de overzijde van de Rotterdamsebaan een nieuwe parkeerplaats voor Drievliet.

Net als de huidige parkeerplaats bestaat het nieuwe terrein uit 1.000 parkeerplekken, inclusief ruimte voor 100 bussen. Via een voetgangersbrug over de weg kunnen bezoekers naar het familiepark.

De route voor auto’s van en naar het parkeerterrein van Drievliet loopt via de weg die om de tunnelmond en langs de Rotterdamsebaan komt te liggen. Deze parallelweg wordt uitsluitend gebruikt door medewerkers en bezoekers van Drievliet. Het fietspad en het voetpad naast deze weg zijn wel openbaar toegankelijk.

Aanleg nieuwe parkeerplaats

Het parkeerterrein komt op een helling te liggen. Het hoogste punt van de helling is 6 meter. De helling wordt gemaakt met zand dat is vrijgekomen bij het boren van de tunnel. De aannemer is in september 2018 begonnen met het maken van de helling. Het werk is in juli 2019 klaar. Vanaf dat moment wordt de parkeerplaats in gebruik genomen door Drievliet.

Aanleg voetgangersbrug

De voetgangersbrug bestaat uit 4 stalen delen en wordt 120 meter lang. Deze delen zijn bij de fabrikant gemaakt en naar het werkterrein Vlietzone gebracht. Daar worden de brugdelen verder afgewerkt met houten vloeren en zijwanden, leuningen en verlichting.

Eind april/begin mei 2019 wordt de voetgangersbrug in 2 dagen op zijn definitieve plek gezet. Voor de ondersteuning van de brug zijn al 3 pijlers gebouwd op het werkterrein in de Vlietzone. De brugdelen worden vervolgens aan elkaar gemonteerd en verder afgebouwd. In juli 2019 is de voetgangersbrug klaar, tegelijkertijd met het nieuwe parkeerterrein.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdamsebaan.nl
Links: voetgangersbrug over de weg naar Drievliet vanaf nieuwe parkeerplaats. Rechts:Ontwerp nieuwe parkeerplaats Drievliet

Gepubliceerd: 11 juli 2017Laatste wijziging: 26 april 2019