Nieuwsbericht

Binckhorstlaan / Mercuriusweg: kruising aanpassen

Gepubliceerd: 20 juni 2019Laatste wijziging: 12 juli 2019

Van vrijdag 19 juli tot en met donderdag 1 augustus wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting van de kruising Binckhorstlaan/Mercuriusweg. Tijdens de werkzaamheden is de kruising afgesloten voor verkeer. In 12 dagen wordt er 24 uur per dag doorgewerkt om de kruising zo snel mogelijk weer open te stellen voor het verkeer. Bekijk de omleidingen.

In 2019 wordt de Binckhorstlaan tussen de Plutostraat en Maanweg in fases opnieuw ingericht. Van 19 juli vanaf 20.00 uur tot en met 1 augustus 5.00 uur is de kruising Binckhorstlaan/Mercuriusweg aan de beurt. De aanpassing van de kruising is nodig om de Rotterdamsebaan en de toerit van de Victory Boogie Woogietunnel te laten aansluiten op de bestaande wegen.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden zijn:

  • aanbrengen van een nieuwe fundering onder de kruising

  • aanleggen van een nieuw riool

  • bouwen van de afrit naar de Uranusstraat en verwijderen van de uitrit

  • afstellen van de programmering voor de verkeerslichten

  • asfalteren en belijnen van de kruising Binckhorstlaan/Mercuriusweg

  • voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van de portalen van de tunnel.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de kruising geheel afgesloten voor verkeer. Om de afsluiting van de kruising en daarmee de overlast zo kort mogelijk te laten duren, wordt er 24 uur per dag doorgewerkt. Alle bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Omleidingsroutes

  • Doorgaand autoverkeer tussen de A12, de Neherkade en het centrum wordt omgeleid via de Supernovaweg, Schenkviaduct of Weteringkade, Rijswijkseplein, Rijswijkseweg en de Neherkade.

  • Bestemmingsverkeer in de Binckhorst wordt omgeleid via de Zonweg en Supernovaweg.

  • Fietsers en voetgangers worden langs het werk geleid. Fietsers op de Binckhorstlaan in de richting van Voorburg worden omgeleid via de Supernovaweg en Mercuriusweg.

De kruising Binckhorstlaan/ Mercuriusweg

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijden buslijnen 46, 26P en 28P een aangepaste route. De haltes op de Binckhorstlaan ter hoogte van de Wegastraat en Zonweg komen tijdelijk te vervallen. Er worden tijdelijke haltes ingericht ter hoogte van de Binckhorstlaan-Supernovaweg en Zonweg-Melkwegstraat.
Bekijk de routekaarten voor de bushaltes tijdens de werkzaamheden en kijk voor actuele reisinformatie op www.htm.nl en www.connexxion.nl.

Kaarten met routes Binckhorst

Hieronder ziet u het werkterrein en de routes in en rond de Binckhorst in de periode 19 juli 20.00 uur – 1 augustus 5.00 uur:

Kaart van de kruising  Binckhorstlaan-Mercuriusweg van 19 juli – 1 augustus 2019. Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Kaart van de kruising Binckhorstlaan-Mercuriusweg van 19 juli – 1 augustus 2019. Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Kaart met routes van en naar de Binckhorst van 19 juli – 1 augustus 2019. Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Kaart met routes van en naar de Binckhorst van 19 juli – 1 augustus 2019. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Overlast

Helaas is overlast tijdens de werkzaamheden soms onvermijdelijk. Zo is het mogelijk dat u hinder ervaart van geluid, trillingen of licht.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch kunnen werkterreinen gevaar opleveren. Blijf daarom op veilige afstand van de werkzaamheden.

Inloopspreekuur

Iedere woensdag houdt de Combinatie Rotterdamsebaan een inloopspreekuur Binckhorst. U kunt dan tussen 15.00 en 16.00 uur bij de omgevingsmanager terecht met vragen over de werkzaamheden die in uitvoering zijn of binnenkort komen. Het inloopspreekuur is in het Trefpunt Rotterdamsebaan aan de Binckhorstlaan 340.

Contact

Heeft u een vraag over de werkzaamheden of wilt u een noodgeval melden? Neem dan contact op met de Combinatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (088) 400 80 83 (voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar).

Zie ook: Werkzaamheden Rotterdamsebaan