Bereikbaarheid Binckhorst

Voor de aanleg van de tunnel in de Rotterdamsebaan is een groot werkterrein nodig in de Binckhorst. Om ruimte te maken voor dit werkterrein is de Binckhorstlaan verlegd en de verkeerssituatie aangepast.

Met het verleggen van de Binckhorstlaan en de inrichting van het werkterrein heeft de Binckhorst nu 2 verschillende routes:

 • Route voor bestemmingsverkeer over de Binckhorstlaan langs het werkterrein.
 • Route voor doorgaand verkeer. Verkeer in de richting van het centrum van Den Haag of naar de A12 kan het beste rijden via de Supernovaweg en de Regulusweg.

Aanpassingen Binckhorstlaan

Op de Binckhorstlaan, tussen de Mercuriusweg en Maanweg, ligt tussen de rijbanen in een werkterrein van de Rotterdamsebaan. De verkeerssituatie rond het werkterrein is als volgt:

 • Aan weerszijden van het werkterrein liggen de rijbanen van de Binckhorstlaan. Verkeer in de richting van Voorburg rijdt aan de ene kant van het werkterrein en verkeer in de richting van Den Haag Centrum aan de andere kant.
 • Sinds september rijdt verkeer in de richting van Voorburg ter hoogte van de Mercuriusweg/Uranusstraat over de nieuwe Binckhorstlaan tot aan de Zonweg of Binck Twins. Vanaf daar rijdt het verkeer verder over de verlegde weg.
 • Verkeer op de Binckhorstlaan kan keren ter hoogte van de Poolsterstraat en de Zonweg.

   Parkeren

   Door het werk aan de Rotterdamsebaan is langs de Binckhorstlaan een aantal parkeerplaatsen verdwenen. Hiervoor is een tijdelijk parkeerterrein ingericht naast het Trefpunt Rotterdamsebaan. Hier zijn 40 parkeerplaatsen gemaakt langs de Binckhorstlaan.

     Kaarten met routes Binckhorst

     Hieronder ziet u de huidige werkterreinen en routes in de Binckhorst.

     Kaart Binckhorstlaan en routes langs het werkterrein. Klik op de op de afbeelding voor een vergroting.
     Kaart Binckhorstlaan en routes langs het werkterrein. Klik op de op de afbeelding voor een vergroting.
     Kaart met routes Binckhorst. Klik op de afbeelding voor een vergroting.
     Kaart met routes Binckhorst. Klik op de afbeelding voor een vergroting.
     Zie ook: www.rotterdamsebaan.nl

     Gepubliceerd: 4 oktober 2019Laatste wijziging: 26 september 2019