Piet Heinplein: omleidingen

Door het werk aan het Piet Heinplein kan het verkeer minder goed doorrijden. U kunt het beste een andere route kiezen. Bekijk de omleidingen.

Fase 1: van begin maart tot en met eind oktober 2022

De zuidkant van het Piet Heinplein blijft in fase 1 open voor verkeer. Dat geldt voor de route Mauritskade-Hogewal-Elandstraat en de route naar Toussaintkade en Prinsessewal. Vanaf de Anna Paulownastraat kunnen automobilisten niet doorrijden naar het kruispunt Piet Heinplein. Het verkeer wordt omgeleid.

In fase 1 wordt ook een bouwplaats ingericht. Hiervoor sluit de gemeente het gebied Piet Heinplein, Anna Paulownabrug en een deel van de Piet Heinstraat, Anna Paulownastraat en Kortenaerkade af met hoge hekken. Woningen en bedrijven blijven voor voetgangers altijd bereikbaar, ook voor mindervaliden.

Verkeer vanaf de Anna Paulownastraat naar de Hogewal, Prinsessewal of Elandstraat kan omrijden via Laan van Meerdervoort, Javastraat, Alexanderstraat, Mauritskade enHogewal.

Het autoverkeer in de wijk kan omrijden:

  • van de Anna Paulownastraat naar de Hogewal: via het Anna Paulownaplein, Bazarstraat, Trompstraat, Piet Heinstraat, Zoutmanstraat, Vondelstraat, Noordwal en Prinsessewal

  • van de Mauritskade naar de Piet Heinstraat: via de Alexanderstraat, Javastraat, Scheveningseweg, Anna Paulownastraat, Anna Paulownaplein, Bazarstraat en Trompstraat

  • van de Laan van Meerdervoort naar de Hogewal: via de Javastraat, Alexanderstraat en Mauritskade

Omleidingskaart Piet Heinplein Fase 1A

Van mei 2022 tot uiterlijk 1 oktober 2022

In deze periode zijn er extra omleidingen omdat de stadsverwarming wordt aangelegd.

  • Verkeer vanaf de Prinsessewal kan dan niet rechtsaf (via de Hogewal en Mauritskade) naar de Koningskade. Automobilisten kunnen wel vanaf de Prinsessewal linksaf naar de Elandstraat.
  • Verkeer vanaf de Torenstraat, Noordwal en Waldeck Pyrmontkade naar de Koningskade wordt omgeleid via de Vondelstraat, Elandstraat, Waldeck Pyrmontkade, Laan van Meerdervoort en Javastraat.
Omleidingskaart Piet Heinplein Fase 1B

Fase 2: van oktober 2022 tot met najaar 2023

Tijdens fase 2 werkt de gemeente aan de Elandbrug, het Piet Heinplein en Anna Paulownabrug-Oost. De bouwplaats krijgt een andere indeling. Daarom sluit de gemeente het gebied Piet Heinplein en een deel van de Elandstraat, Toussaintkade, Prinsessewal en Hogewal af met hoge hekken.

Zie ook: Piet Heinplein: Planning

Gepubliceerd: 23 februari 2022Laatste wijziging: 7 maart 2022