Werkzaamheden Erasmusweg tussen Loevesteinlaan en Troelstrakade

De Erasmusweg tussen Loevesteinlaan en Troelstrakade krijgt in beide richtingen 2 rijstroken. De middenberm wordt smaller en er komen bredere parkeerplekken. Ook het riool wordt vervangen. De werkzaamheden zijn in maart begonnen en naar verwachting 6 januari 2020 klaar.

Alleen de hoofdweg wordt aangepast. De Erasmusweg direct naast de trambaan blijft zoals het nu is.   

Werkzaamheden Erasmusweg tussen Loevesteinlaan en Troelstrakade
Werkzaamheden Erasmusweg tussen Loevesteinlaan en Troelstrakade

Oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers

Oversteken via de middenberm is voor voetgangers straks niet meer mogelijk. De middenberm wordt smaller gemaakt en hierdoor is er geen ruimte meer om in het midden van de weg te wachten tijdens het oversteken. Voetgangers kunnen veilig oversteken bij de kruispunten.

Bij een aantal zijstraten van de Erasmusweg verdwijnen ook de openingen in de middenberm. Op deze plekken is het niet meer mogelijk voor fietsers om over te steken.

Fietsers en voetgangers kunnen veilig oversteken bij de kruispunten:

 • Loevesteinlaan
 • Betje Wolffstraat
 • Erasmusplein/Moerweg
 • Anna Bijnslaan
 • Troelstrakade

  Deze oversteekplekken zijn goed zichtbaar, zijn breed en hebben verkeerslichten.

  Fietsers krijgen er 2 nieuwe oversteekplaatsen bij:

  De middenberm is bij deze oversteekplaatsen breder, zodat fietsers hier veilig in het midden van de weg stil kunnen staan.

  Oversteken voor auto's

  Er zijn geen openingen meer in de middenberm bij de zijstraten. Het is voor auto’s straks niet meer mogelijk om hier door te steken naar de andere weghelft.

  De  oversteekplaatsen in de middenberm verdwijnen bij:

  • Reviusstraat
  • Van Ruysbroekstraat
  • Joan Blasiusstraat
  • Aagje Dekenstraat
  • Lannoystraat

  Woont u in een zijstraat van de Erasmusweg? Nadat de middenberm is afgesloten moet u anders de wijk in- of uitrijden. U kunt op de kruisingen met de Troelstrakade, Anna Bijnslaan, Erasmusplein, Betje Wolfflaan en Loevesteinlaan keren.

  Parkeren langs de Erasmusweg

  De parkeerstroken langs de weg worden breder en duidelijker zichtbaar. Er komt meer ruimte om te parkeren en om veilig in en uit te stappen. De parkeerplekken worden iets hoger dan de weg. De verhoging is om de boomwortels van de bomen langs de parkeerplekken meer ruimte te geven. Door de nieuwe inrichting van de weg verdwijnen er tussen de Loevesteinlaan en de Troelstrakade 34 parkeerplaatsen. Er zijn straks 370 parkeerplaatsen in dit deel van de Erasmusweg.

  Nieuwe riolering

  Een deel van het riool is toe aan onderhoud, een ander deel wordt vernieuwd. In het midden van de weg komt een nieuw hoofdriool. De huizen krijgen een nieuwe aansluiting op het riool. Er komen 2 nieuwe rioolbuizen onder de weg. Deze buizen zorgen dat het regenwater naar de sloot gaat en niet in het riool terechtkomt.

  In Moerwijk-Noord worden ook de riolering en de huisaansluitingen vervangen. Deze werkzaamheden stoppen zodra de werkzaamheden tussen de Moerweg en de Troelstrakade beginnen. Vanaf januari 2020 gaat dit werk weer verder.
  Kijk voor meer informatie op de pagina Moerwijk-Noord: nieuwe riolering en inrichting.

  Zie ook: www.denhaag.nl/erasmusweg

  Gepubliceerd: 5 augustus 2019Laatste wijziging: 5 augustus 2019