Werkzaamheden aan haltes van tramlijn 9

Een groot aantal tramlijnen en -haltes in de stad is al aangepast aan de komst van de nieuwe tram. De komende tijd verbetert de gemeente een aantal haltes van tramlijn 9.

Er komen nieuwe geleidelijnen voor slechtzienden op en rondom de haltes. De oversteekplaatsen worden opgeknapt. Daar waar nodig wordt de bestrating op de haltes verbeterd en het hekwerk vervangen. Op enkele haltes worden de digitale informatieborden of abri's verplaatst.

In totaal verbetert de gemeente 47 haltes. Voor de meeste haltes duurt dat enkele dagen. In een enkel geval zijn er zo veel aanpassingen nodig, dat het werk enkele weken kan duren.

Planning

Lijn 9 halte Leggelostraat

Van 1 april tot eind 6 mei 2019 wordt gewerkt aan de halte Leggelostraat van lijn 9. De halte wordt opnieuw bestraat. De halte blijft tijdens de werkzaamheden in gebruik.

Lijn 9 halte Revalidatiecentrum

Van 6 mei tot en met 18 mei 2019 wordt gewerkt aan de halte Revalidatiecentrum. De halte wordt opnieuw bestraat en enkele centimeters opgehoogd zodat het makkelijker in- en uitstappen is.

Tijdens de  werkzaamheden aan halte Revalidatiecentrum stopt tram 9 niet bij deze halte richting Vrederust. U kunt gebruikmaken van halte Wolweversgaarde of Beresteinlaan. De halte Revalidatiecentrum in de richting Scheveningen Noord is wel in gebruik. Meer informatie vindt u op www.htm.nl.

Bereikbaarheid en overlast

Het verkeer heeft geen last van de werkzaamheden. Per halte neemt de aannemer mogelijk enkele parkeerplaatsen in gebruik voor het neerzetten van materieel. Geluidsoverlast probeert de gemeente zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden vinden overdag plaats.

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel deze dan via telefoonnummer (070) 353 86 86 of via e-mailadres projectbureau-nrr@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 19 juli 2018Laatste wijziging: 26 april 2019