Koningstunnel: renovatie

De Koningstunnel wordt in 2019 in 8 maanden tijd compleet vernieuwd. Tijdens de renovatie is de tunnel afgesloten voor verkeer.

Een van de in- en uitgangen van de Koningstunnel

De Koningstunnel die in 2000 in gebruik is genomen, is toe aan een grote renovatie. Deze renovatie is nodig zodat de tunnel voldoet aan de nieuwe eisen voor tunnelveiligheid. Ook heeft de tunnel na ruim 15 jaar dagelijks gebruik grootschalig onderhoud nodig. De renovatie van de Koningstunnel begint in 2019. In het najaar van 2018 wordt het dienstgebouw behorend bij de tunnel alvast uitgebreid.

Installaties in en bij de tunnel

Om de Koningstunnel te laten voldoen aan de nieuwe eisen, worden in 2019 de bestaande installaties in de tunnel compleet vernieuwd en uitgebreid. Ook op de wegen die naar de Koningstunnel gaan, worden installaties vernieuwd en geplaatst. In totaal gaat het om meer dan 40 verschillende soorten installaties. Denk hierbij aan de verlichting, ventilatie, verkeersdetectie, camera‚Äôs, noodtelefoons en vuilwaterpompen. Er zijn meer installaties nodig en omdat de installaties lokaal bediend moeten worden, is er meer ruimte nodig in het dienstgebouw. Het gebouw wordt daarom groter gemaakt. Dit dienstgebouw staat onder het Prins Bernhardviaduct.

Planning

 • Eind 2017 is het project gegund aan de aannemer.
 • In 2018 staat het ontwerp en de voorbereiding centraal. In het najaar wordt het dienstgebouw onder het Prins Bernhardviaduct gerenoveerd en uitgebreid.
 • De werkzaamheden in de tunnel worden in 2019 uitgevoerd en duren ongeveer 8 maanden. Tijdens de uitvoering van het werk wordt de Koningstunnel afgesloten voor het verkeer.

  Contact

  Heeft u vragen over het project renovatie Koningstunnel? Neem dan contact op met de projectorganisatie door een e-mail te sturen naar koningstunnel@denhaag.nl.

  Zie ook: Vaststellen projectscope en beschikbaar stellen krediet voor renovatie Koningstunnel (RIS295185)

  Gepubliceerd: 14 maart 2017Laatste wijziging: 21 maart 2018