Ontwikkelingen rond station Hollands Spoor

Rond station Hollands Spoor wordt veel gewerkt. Lees meer over de werkzaamheden en omleidingen.

Bekijk de kaart met fietsroutes en routes voor de auto.

Alle routes staan in de app 'Rondom Hollands Spoor'. Download de gratis app via de App store (iPhone) of de Playstore (Android). De app is ook te downloaden via de QR-code. Naast route-informatie vindt u in deze app informatie over het project en aanbiedingen van de winkels en horeca op en rondom het Stationsplein.

Stationsentree Laakhaven

Station Hollands Spoor krijgt aan de kant van Laakhaven een eigen stationsentree met winkels en een plein. In april 2017 is met de voorbereidingen begonnen van de bouw van deze entree. De perrontunnel van het station wordt helemaal doorgetrokken tot aan de Laakzijde. Op het dak van de nieuwe entree komt een fietsenstalling voor 2.500 fietsen.

Timelapse Hollands Spoor In het weekeinde van donderdag 23 november 9.00 uur tot zondagavond 26 november 24.00 uur is het nieuwe gedeelte van de perrontunnel op zijn plek geschoven.

Project heeft 3 fases

Dit project bestaat uit 3 fases:

 1. Bouwvoorbereiding: Sloop van het parkeerdek naast het gebouw The Globe, de fietsenstalling bij de fietstunnel en de kiss & ride aan de Laakzijde. Deze fase is afgerond.
 2. Doortrekken van de perrontunnel en bouw van winkels en de nieuwe fietsenstalling (juli 2017 tot december 2018): De inmiddels ingeschoven perrontunnel wordt op dit moment verder afgewerkt. In mei 2018 zal de aansluiting met de bestaande perrontunnel helemaal klaar zijn. Daarna wordt nog verder gebouwd aan de ingang aan de Laakzijde.
 3. De bouw van de commerciƫle ruimtes en aanleg van het nieuwe stationsplein aan de Laakzijde (januari tot maart 2019).
   Stationsentree Laakhaven
   Stationsentree Laakhaven

     Grote Belastingkantoor

     Het voormalige Grote Belastingkantoor, recht tegenover station Hollands Spoor, krijgt na 7 jaar leegstand een nieuwe bestemming. In het gebouw komen 66 huurappartementen en 199 hotelkamers van de keten Aloft Hotels. Op de begane grond behouden de huidige supermarkt en horeca hun plek en er is ook ruimte voor nieuwe bedrijven.

     De verbouwing van het gebouw start eind maart/ begin april 2018.

     Het vernieuwde Grote Belastingkantoor
     Het vernieuwde Grote Belastingkantoor

     Centrum van het Haagse studentenleven

     Station Hollands Spoor en omgeving wordt steeds mooier. Het nieuwe plein is overzichtelijk met winkels en horeca. Het is het beginpunt van een korte 'verrassende' wandeling naar de Haagse binnenstad en weer terug. 

     De gemeente en private partijen zijn sinds 2013 bezig met de vernieuwing van het gebied rond het station. Zo was het Kleine Belastingkantoor op de Stationsweg heel slecht onderhouden en is het nu een studentencomplex met 155 woningen. Naast de Haagse Toren (het Strijkijzer) wordt binnenkort het studentencomplex Y-The Hague opgeleverd. Op de Hoefkade kwam The Student Hotel en ook het gerenoveerde Het Rode Dorp is inmiddels een vertrouwde plek voor studenten.

     Zie ook: Stationsweg en Wagenstraat: Herinrichting

     Gepubliceerd: 15 februari 2018Laatste wijziging: 2 maart 2018