Meppelweg-Beresteinlaan: werkzaamheden kruispunt

De gemeente werkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op het kruispunt Meppelweg-Beresteinlaan. Vanaf maandag 20 november 2017 starten de werkzaamheden op het kruispunt. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 16 februari 2018.

Kaart Meppelweg
Kaart Meppelweg

Wat gaat er gebeuren?

 • De linksaf strook op de Meppelweg richting Lozerlaan bij de kruising met de Beresteinlaan verdwijnt. Hierdoor wordt de voetgangersoversteek over de Meppelweg korter.  
 • Op de Beresteinlaan komen een voetgangersoversteek en een vluchtheuvel om veiliger te kunnen oversteken.
 • Voor fietsers komt meer opstelruimte om veiliger de Meppelweg te kunnen oversteken.

Planning en bereikbaarheid

Het werk is in 2 fases:

 • Fase 1 is van 20 november tot en met vrijdag 22 december 2017, op de kruising Meppelweg-Beresteinlaan en trambaanoversteek tot de Meppelweg richting de Lozerlaan. De Meppelweg vanaf de kruising met het Randveen is afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Lozerlaan-Escamplaan en Zichtenburglaan. Verkeer richting de Beresteinlaan wordt omgeleid via de Lozerlaan en Hengelolaan. De parkeerterreinen en garages langs de Meppelweg blijven bereikbaar. De Meppelweg tussen Randveen en Beresteinlaan wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Enkele parkeerplaatsen zijn tijdelijk niet in gebruik.
  • Fase 2 is van 15 januari tot en met 16 februari 2018, op de rijbaan Meppelweg richting Lozerlaan en trambaanoversteek tot de Meppelweg richting Zichtenburglaan. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Zichtenburglaan-Escamplaan en Lozerlaan.

  Woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor voetgangers.

  Parkeren

  Tijdens de werkzaamheden kunt u niet parkeren op het werkterrein. Dit wordt met borden aangegeven.

  Huisvuil

  Tijdens fase 1 zijn 2 ondergrondse restafvalcontainers op de Beresteinlaan niet in gebruik. Hiervoor komen in het Hoogveen 3 bovengrondse afvalcontainers in de plaats. In de inzameling van grofvuil en papier verandert niets.

  Overlast en veiligheid

  De werkzaamheden geven overlast. De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijven werkterreinen gevaarlijk plaatsen. Vertel kinderen om hier niet in de buurt te spelen.

  Informatie

  Neem bij vragen of opmerkingen over de werkzaamheden contact op met de projectleider Michael Ilahi via telefoonnummer 06 - 55 84 41 44.


  Gepubliceerd: 23 november 2017Laatste wijziging: 4 december 2017