Almeloplein: herinrichting

Het Almeloplein en het kruispunt met de Loevesteinlaan wordt opgeknapt. Er komt nieuwe bestrating en een andere indeling van de rijbanen. Verder worden er 35 extra parkeerplaatsen aangelegd, waarvan er al 24 in gebruik zijn sinds april 2017. Het werk duurt tot eind november en kan uitlopen tot uiterlijk half december.

Bij de bestaande vleugelnootboom aan de zuidzijde is de grond al verbeterd. De bushalte aan de noordzijde wordt verplaatst richting de Meppelweg, om ruimte te kunnen maken voor in- en uitritten voor de nieuwe Ventweg.

Nieuwe inrichting Almeloplein
Nieuwe inrichting Almeloplein

Planning

  • Werkzaamheden 2 oktober - 31 oktober 2017: start rioleringswerkzaamheden op de hoek van RTV Hengelsport.
  • Werkzaamheden 16 oktober - 23 oktober 2017: start bestrating ter hoogte van Kinderdagverblijf Mama & Baby aan de zuidzijde van het plein en Bloemenhuis Lentefleur.
  • Werkzaamheden 18 oktober - 15 november 2017: start bestrating ter hoogte van Géhavé Verlichting.
  • Werkzaamheden 15 november - 15 december 2017: extra parkeerplaatsen worden geplaatst aan de noordzijde.

In de periode juni-augustus 2018 worden de rijbanen op het Almeloplein en de reconstructie van het kruispunt met de Loevesteinlaan uitgevoerd.

Meer informatie

  • Neem voor meer informatie contact op met de omgevingsmanager Renske Heijker via e-mailadres almeloplein@bam.com. Of loop langs bij de gebiedsconciërge Marc Lübeck. Hij is 5 dagen per week, 8 uur per dag op de bouw aanwezig.

Gepubliceerd: 3 november 2017Laatste wijziging: 8 november 2017