Snorfietsers niet op de weg

De gemeente heeft onderzocht of snorfietsers veilig op de rijbaan kunnen gaan rijden. Uit dat onderzoek is gekomen het erg duur is om dit in te voeren. Daarom gaat het plan niet door.

Het aantal fietsers en snorfietsers in Den Haag neemt toe. Ook zijn er meer ongelukken waarbij mensen gewond raken. En snorfietsers rijden steeds vaker te hard. Dit is gevaarlijk voor fietsers. De gemeente heeft daarom onderzocht of er meer ruimte op het fietspad kan komen. Ook is gekeken of er plekken zijn in de stad waar het voor snorfietsers veilig is om op de rijbaan te gaan rijden.

Een snorfiets in de binnenstad

Uitkomst onderzoek

Er is veel communicatie nodig is om duidelijk te maken waar snorfietsers wel en niet mogen rijden. Dat kost veel geld. Ook moeten de paden, wegen en verkeersborden worden aangepast.

De gemeente denkt ook dat er in de toekomst veel minder snorfietsers zijn. Dat komt door het invoeren van de milieuzone voor oude brom- en snorfietsen. Die zijn vervuilend en mogen niet meer rijden in Den Haag. Tot slot komt er een landelijke helmplicht voor snorfietsers. Dat maakt de snorfiets minder populair.

Helmplicht voor snorfietsers

Iedereen op een snorfiets moet vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm dragen. Uit onderzoek blijkt dat de helmplicht voor snorfietsers goed is voor de verkeersveiligheid.

Meer informatie

    Vragen?

    Neem contact op via snorfiets@denhaag.nl.

    Zie ook: Gedeeltelijk (snor)fietsverbod in voetgangersgebied binnenstad

    Gepubliceerd: 17 mei 2021Laatste wijziging: 16 juli 2021