Handhaving achtergelaten en fout gestalde fietsen in de binnenstad

Den Haag maakt van het centrum van de stad steeds meer een aantrekkelijk winkel-, uitgaans- en woongebied. Daar hoort ook een opgeruimde straat bij. In een deel van de binnenstad mogen fietsen daarom niet langer dan 7 dagen ongebruikt in een rek of vak staan.

Toezichthouders sporen fietsen op die langer dan 7 dagen ongebruikt in een rek of vak staan. Die fietsen krijgen een label, worden geregistreerd en gefotografeerd. Als de fiets er na 3 dagen nog staat, halen medewerkers van het Fietsdepot Haaglanden de fiets weg. De eigenaar kan de fiets binnen 2 weken bij het Fietsdepot Haaglanden ophalen tegen betaling van de kosten van het weghalen van € 25. Op de website van het Fietsdepot Haaglanden vindt u meer informatie.

Plattegrond binnenstad
Plattegrond binnenstad

Grote Marktstraat en omgeving

Voor de Grote Marktstraat en omgeving geldt dat fietsen niet buiten een rek of vak mogen staan. Fout gestalde fietsen krijgen eerst een label met een waarschuwing. Daarna worden ze weggehaald en naar de stalling Kranestraat gebracht. De eigenaar kan de fiets daar dezelfde dag zonder betaling ophalen. De volgende ochtend gaat de fiets naar het Fietsdepot Haaglanden.

Buurtstallingen

Gaat u met vakantie en wilt u uw fiets voor langere tijd stallen? Zet uw fiets dan niet op straat, maar in een buurtstalling. In de Torenstraat 126 is een particuliere buurtstalling waar u voor een vast bedrag per jaar een plek kunt huren. Kijk op www.buurtstallingdenhaag.nl voor meer informatie. De stallingen Driehoekjes en Kranestraat zijn ook buurtstallingen, waarin u een stallingsplaats kunt huren. Bij een buurtstalling kunt u dag en nacht uw fiets ophalen.

Bewonerspas

Voor de stallingen Grote Markt, Kranestraat, Raamstraat en de Nobelstraat kunt u een bewonerspas kopen. U kunt de fiets tijdens openingsuren stallen en ophalen. Kijk op www.biesieklette.nl voor meer informatie.

Voor ondernemers

Bent u ondernemer? Vraag uw werknemers dan om fietsen en scooters in een rek, vak of stalling te zetten. Vooral rondom grote winkels staan er 's ochtends vroeg al heel veel fietsen en scooters op straat. Deze kunnen niet van bezoekers zijn.

Wat kan ik zelf doen?

  • Download de app van Biesieklette voor de openingstijden van de stallingen.
  • Heeft u vragen over de stallingen en de faciliteiten? Bel dan met de beheerder van de stallingen via telefoonnummer (070) 394 22 11.
  • Meld achtergelaten fietsen via de pagina Fietswrak melden of via de app Buiten Beter.

    Zie ook

    Lees het besluit van het college van burgemeester en wethouders:

    Gepubliceerd: 20 december 2018Laatste wijziging: 28 december 2020