Fietslabels

Uw fiets wordt nooit zonder waarschuwing weggehaald door de gemeente. Hij krijgt eerst een label waarop staat dat hij wordt verwijderd, tenzij u hem voor een bepaalde datum of tijdstip verplaatst.

Hoeveel tijd u daarvoor hebt is afhankelijk van de situatie en de plaats waar de fiets staat.

Geel label

Een geel label geeft aan dat uw fiets duidelijk niet goed meer te gebruiken is. Hij wordt daarom als verwaarloosde fiets ('fietswrak') aangemerkt. U heeft 3 dagen de tijd om de fiets eerst zelf te verwijderen.

Groen label

Een groen label geeft aan dat uw fiets buiten de stalling staat in het daarvoor aangewezen gebied. U heeft 30 minuten om uw fiets alsnog goed te stallen.

Blauw label

Een blauw label geeft aan dat u uw fiets langer dan 7 dagen onafgebroken heeft gestald in een van de voorzieningen (bijvoorbeeld fietsnietje, beugel of fietsenrek) in het daarvoor aangewezen gebied. Uw fiets wordt aangemerkt als weesfiets. Heeft uw fiets een blauw label gekregen? Dan heeft u 2 dagen de tijd om uw fiets zelf weg te halen. Gebeurt dat niet, dan verwijdert de gemeente de fiets.

Paars label

Een paars label geeft aan dat uw fiets langer dan 28 dagen onafgebroken staat geparkeerd in de openbare ruimte. In bepaalde gebieden worden deze fietsen aangemerkt als weesfiets. Deze gebieden zijn door het college aangegeven. Heeft uw fiets een paars label gekregen? Dan heeft u nog 2 dagen de tijd om uw fiets weg te halen. Gebeurt dat niet, dan verwijdert de gemeente de fiets.

Fietsdepot Haaglanden

Alle gelabelde verwijderde fietsen worden overgebracht naar Fietsdepot Haaglanden.

Een medewerker brengt weesfietsen naar het Fietsdepot Haaglanden
Een medewerker brengt weesfietsen naar het Fietsdepot Haaglanden

Zie ook

    Gepubliceerd: 17 oktober 2017Laatste wijziging: 6 juni 2019