Fietsenstalling Koningin Julianaplein

Onder het Koningin Julianaplein (KJ-plein) voor station Den Haag Centraal ligt de op 1 na grootste fietsenstalling van Nederland. Wie zijn fiets hier stalt, kan met een QR-code onthouden waar de fiets geparkeerd staat.

Stalling onder Koningin Julianaplein
Let op!
De fietsenstalling gaat tijdelijk dicht tijdens de bouw van de nieuwe kantoren en woningen op het Koningin Julianaplein. Meer informatie volgt.

De stalling heeft  8.000 fietsplekken. De fietsenstalling is voor mensen die met het openbaar vervoer reizen. Fietsers kunnen via 1 van de 6 rolbanden naar binnen. Beneden kunt u inchecken met uw ov-chipkaart. Via de stippellijnen vindt u een plek om uw fiets te parkeren. De groene lijnen zijn voor fietsers, de gele voor voetgangers.

De 1e 24 uur is de stalling gratis. Daarna moet u betalen. Praktische informatie over het gebruik van de stalling, zoals de openingstijden en de kosten na 24 uur, vindt u op de website van de NS.

In de stalling staan ook 700 ov-fietsen en deelfietsen van HTM en Donkey. Er is ruimte voor buitenformaat fietsen (bakfietsen, fietsen met kratjes of kinderzitjes).

Bekijk de video over de fietsenstalling (YouTube-kanaal van de gemeente)
Stalling onder Koningin Julianaplein

Wees- en zwerffietsen

Fietsen mogen maximaal 28 dagen in de stalling blijven staan. Fietsen die langer in de stalling staan, worden naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. De gemeente kan fietsen weghalen die verkeerd gestald zijn, bijvoorbeeld buiten de rekken.

Cameratoezicht

In de stalling is cameratoezicht. Lees hoe de gemeente met uw gegevens omgaat in de Verklaring inzake Gegevensbescherming.

Aansprakelijkheid

De gemeente is eigenaar van de stalling. NS Fiets voert het beheer uit. Bij vermissing van de fiets is de gemeente aansprakelijk. De gemeente is ook aansprakelijk als er schade is aan de fietsen die in de stalling staan geparkeerd. Bij schade kunt u een klacht indienen.

Stalling onder Koningin Julianaplein

Haags tintje

Opvallend is de glazen wand door de hele stalling. Hierop staan gevels afgebeeld van belangrijke gebouwen in Den Haag, zoals het Vredespaleis, de Ridderzaal en het Mauritshuis. De gebouwen gaan in elkaar over zoals in werken van de kunstenaar Escher. Bezoekers krijgen daardoor het gevoel in een museum te zijn. Via de beelden maken bezoekers al kennis met de stad, nog voordat ze de stalling uit zijn.

Er is ook een fietsroute van 15 kilometer met audiofragmenten langs alle gebouwen die in de stalling zijn afgebeeld. U vindt de route op denhaagfietst.nl. In de stalling is ook een kaartje van de route te vinden.

Fietsenstallingen bij Den Haag Centraal
Fietsenstallingen bij Den Haag Centraal

Op de kaart staan de volgende fietsenstallingen genummerd:

  1. fietsflat Rijnstraat
  2. vak bij Anna van Buerenplein
  3. stalling Anna van Buerenstraat
  4. vak bij Anna van Buerenplein
  5. stalling NS onder de stationshal

Meer informatie

Zie ook

    Gepubliceerd: 10 juni 2021Laatste wijziging: 16 november 2022