Fiets weg? Ga naar het fietsdepot

Staat uw fiets niet meer op zijn plek? Dan kan het zijn dat deze door de gemeente is weggehaald en naar de Kranestraat (omgeving Grote Marktstraat) of het Fietsdepot Haaglanden is gebracht. U kunt de fiets daar ophalen.

Eerst een waarschuwing

Uw fiets wordt nooit zonder waarschuwing weggehaald. Hij krijgt eerst een label waarop staat dat hij wordt verwijderd, tenzij hij voor een bepaalde datum of tijdstip wordt verplaatst. Hoeveel tijd u daar voor krijgt, is afhankelijk van de plaats waar de fiets staat en de situatie. Lees hierover meer bij fietslabels. Gemeentemedewerkers die fietsen verwijderen kunnen zich legitimeren. Als u ziet dat iemand uw fiets wil verwijderen, vraag hem dan altijd om een legitimatie.

Verwijderen fietsen

Een fiets wordt verwijderd als deze:

 • gebreken vertoont en zichtbaar niet meer gebruikt wordt.
 • in bepaalde gebieden verkeerd of te lang gestald staat.
 • gevaarlijk gestald staat. Bijvoorbeeld op een blindengeleidestrook, voor een nooduitgang of bij een brandweerkraan. Deze fietsen worden direct verwijderd. Dit geldt in de hele stad.

Omgeving Grote Marktstraat

Stond uw fiets buiten een vak of rek gestald in de omgeving van de Grote Marktstraat en is hij weg? Dan is uw fiets mogelijk naar de Kranestraat (zijstraat Amsterdamse Veerkade) gebracht. U kunt de fiets daar dezelfde dag nog gratis ophalen. De volgende ochtend brengt de gemeente de fiets naar het Fietsdepot Haaglanden. Sinds eind 2016 moeten alle fietsen in de Grote Marktstraat en omgeving in een rek, vak of stalling in de buurt worden geplaatst. Fietsen buiten rek, vak of stalling worden weggehaald.

fietsen

Overige gebieden

Als de gemeente uw fiets heeft verwijderd, wordt hij naar het Fietsdepot Haaglanden aan de Junostraat 24 (Binckhorst) gebracht. Op fietsdepothaaglanden.nl kunt u controleren of uw fiets bij het depot staat. U kunt ook langskomen of bellen met telefoonnummer (070) 752 88 00. Kijk voor de route en openingstijden op fietsdepothaaglanden.nl.

Staat uw fiets inderdaad bij het depot? Haal hem dan snel op, want het Fietsdepot bewaart fietsen maar een beperkte tijd (maximaal 6 weken, afhankelijk van de staat van de fiets).

  Voorwaarden

  Neem bij het ophalen van uw fiets het volgende mee:

  • het registratienummer van uw fiets in de zoekmachine van het fietsdepot
  • een geldig legitimatiebewijs
  • een bewijs van eigendom: het aankoopbewijs van de fiets, een verzekeringsdocument of een passende fietssleutel
  • uw pinpas of creditcard

  Kosten

  U moet een vergoeding betalen voor de verwijderingskosten. Hoeveel dat is staat op het fietslabel. Het is alleen mogelijk om met PIN te betalen bij het Fietsdepot.

  Fiets gestolen? Doe aangifte!

  Als uw fiets weg is maar niet bij het depot staat, is hij niet door de gemeente verwijderd. Waarschijnlijk is hij dan gestolen. Doe in dat geval altijd aangifte! Dat kan digitaal via politie.nl/aangifte. De politie let extra scherp op gestolen fietsen. Als de politie een gestolen fiets terugvindt, gaat deze ook naar het Fietsdepot Haaglanden.

  Stallingen

  Beter is natuurlijk het niet zover te laten komen. Zet uw fiets gratis in 1 van de bewaakte stallingen.

  Bekijk ook de stallingen op de kaart.

  Fietsenstallingen op de kaart