Fiets weg? Ga naar het fietsdepot

Staat uw fiets niet meer op zijn plek? Dan kan het zijn dat deze door de gemeente is weggehaald en naar de Kranestraat (omgeving Grote Marktstraat) of het Fietsdepot Haaglanden is gebracht. U kunt de fiets daar ophalen.

In Den Haag gelden verschillende regels voor het stallen van fietsen, het ligt eraan hoe lang uw fiets ergens stond en op welke locatie. Scooters worden niet verwijderd of naar het Fietsdepot gebracht. De gemeente verwijderd alleen scooterwrakken.

Grote Marktstraat en omgeving

Stond uw fiets in de Grote Marktstraat en omgeving? Dan hebben toezichthouders uw fiets naar de stalling Kranestraat gebracht. Daar kunt u uw fiets zonder betaling ophalen. De volgende ochtend gaat de fiets naar het Fietsdepot Haaglanden. Kijk voor meer informatie op Handhaving achtergelaten en fout gestalde fietsen binnenstad.

Binnenstad

Stond uw fiets langer dan 7 dagen in een rek of vak in de binnenstad? Dan is het een achtergelaten fiets. Toezichthouders hebben uw fiets naar de stalling Kranestraat gebracht. Daar kunt u uw fiets zonder betaling ophalen. De volgende ochtend gaat de fiets naar het Fietsdepot Haaglanden. Kijk voor meer informatie op Handhaving achtergelaten en fout gestalde fietsen binnenstad.

Woonwijken

Stond uw fiets in een andere wijk langer dan 28 dagen op straat? Dan is het een achtergelaten fiets en is uw fiets naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. Daar kunt u uw fiets tegen betaling van € 25 weer meenemen. Kijk voor meer informatie op Opruimen achtergelaten fietsen in uw buurt.

Eerst een waarschuwing

Uw fiets wordt nooit zonder waarschuwing weggehaald. Hij krijgt eerst een label waarop staat dat hij wordt verwijderd, tenzij hij voor een bepaalde datum of tijdstip wordt verplaatst. Hoeveel tijd u daar voor krijgt, is afhankelijk van de plaats waar de fiets staat en de situatie. Toezichthouders en medewerkers van het Fietsdepot Haaglanden kunnen zich legitimeren. Als u ziet dat iemand uw fiets wil verwijderen, vraag hem of haar dan altijd om een legitimatie.

fietsen

Fiets gestolen? Doe aangifte!

Als uw fiets weg is maar niet bij het depot staat, is hij niet door de gemeente verwijderd. Waarschijnlijk is hij dan gestolen. Doe in dat geval altijd aangifte! Dat kan digitaal via politie.nl/aangifte. De politie let extra scherp op gestolen fietsen. Als de politie een gestolen fiets terugvindt, gaat deze ook naar het Fietsdepot Haaglanden.

Stallingen

Wilt u uw fiets stallen? Zet uw fiets dan gratis in 1 van de bewaakte stallingen. Alle fietsenstallingen in de stad vindt u op de kaart van Den Haag.

Gepubliceerd: 20 december 2018Laatste wijziging: 21 juli 2021