De Constant Rebecquestraat wordt fietsstraat

In De Constant Rebecquestraat rijden meer fietsers dan auto’s. Daarom wordt van De Constant Rebecquestraat een fietsstraat gemaakt. Deze straat is onderdeel van de sterfietsroute naar Scheveningen Haven, een van de nieuwe logische, snelle en veilige fietsroutes van Den Haag. De werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2020.

Voor de nood- en hulpdiensten is De Constant Rebecquestraat geen hoofdroute meer. En omdat er veel fietsers door de straat fietsen, wordt De Constant Rebecquestraat een fietsstraat. Auto’s en vrachtwagens mogen er rijden, maar zijn te gast en de maximumsnelheid is 30 kilometer per uur. Dit draagt bij aan een veilige verkeerssituatie voor fietsers.

Bomen

Tussen het Koningin Emmaplein en de Joseph Ledelstraat komen 10 middelgrote lijsterbessen (Sorbus latifolia, 'Henk Vink'). Deze bomen hebben bessen. Dat is goed voor bijen en vogels.

Impressie De Constant Rebecquestraat na herinrichting
Impressie De Constant Rebecquestraat na herinrichting

Gecombineerde werkzaamheden

Bij het inplannen van de werkzaamheden kijkt de gemeente altijd of er werkzaamheden gecombineerd kunnen worden. Dat bespaart niet alleen geld. Het voorkomt ook dat bewoners, ondernemers en bezoekers vaak overlast ervaren. Tegelijk met de herinrichting wordt het riool ‘gerelined’. Dat betekent dat in het riool een kunststof buis komt. Oorspronkelijk was de bedoeling een deel van het riool helemaal te vervangen maar door de grote hoeveelheid kabels in de grond, is dat niet mogelijk. Met de kunststof buis is het riool voor 50 jaar weer helemaal in orde. Het voordeel van deze methode is dat de straat niet helemaal open hoeft en het werk korter duurt.

Parkeren en huisvuil aanbieden tijdens de werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd in fases. Op plaatsen waar de aannemer werkt kunnen bewoners tijdelijk niet parkeren. U kunt dan ergens anders in de wijk parkeren. Heeft u een invalidenparkeerplaats? Dan zorgt de gemeente dat er tijdelijk een vervangende plek komt in de buurt van uw huidige plek. Te voet blijven alle bestemmingen bereikbaar.

Uw huisvuil blijft u aanbieden bij de ORAC’s. Als er tijdens de werkzaamheden een huisvuilplaats niet beschikbaar is, dan komt er een tijdelijke aanbiedplaats. Dit wordt op borden aangegeven.

De Constant Rebecqueplein en Uniperplein

De huidige hekken rond het voorplein van Uniper worden verplaatst. Daardoor ontstaat, samen met het De Constant Rebecqueplein, 1 groot plein. Dit nieuwe plein richt de gemeente in tot een groene buurttuin met een grasveld, bomen en mogelijkheid tot het organiseren van buitenexposities, openluchttheater en een buitenbioscoop.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden duren tot eind maart 2020. De aannemer, de firma Jac Barendrecht, werkt vanaf de Chasséstraat richting het Koningin Emmaplein. U blijft op de hoogte van de werkzaamheden via de BouwApp van de aannemer. Deze app is te downloaden voor uw telefoon via de App Store of Google Play store. In de app selecteert u vervolgens het project De Constant Rebecquestraat. Via de app kunt u ook vragen stellen aan de aannemer.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Het is verstandig kinderen hierop te wijzen en ze weg te houden van de werkplek.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stuur dan een e-mail naar: omgevingsmanagementfiets@denhaag.nl.

Zie ook: Sterfietsroute binnenstad-Scheveningen
Impressie De Constant Rebecquestraat na herinrichting
Impressie De Constant Rebecquestraat na herinrichting

Gepubliceerd: 22 februari 2019Laatste wijziging: 9 januari 2020