Conradkade: vervanging kademuur

De kademuur van de Conradkade op het deel tussen de Laan van Meerdervoort en de Groot Hertoginnelaan is in slecht staat. Om verzakking te voorkomen maakt de gemeente de basis van de kademuur sterker. Na het opknappen kan de kademuur weer 100 jaar mee.

Veel kademuren en sommige bruggen staan op houten palen. Een bacterie in het water heeft deze houten palen beschadigd. Daarom vervangt de gemeente de kademuren en bruggen. Zo blijft de stad goed bereikbaar voor inwoners en bezoekers.

Woonarken aan de Conradkade.
Woonarken aan de Conradkade.

Woonarken

Aan de Conradkade liggen 19 woonarken. Tijdens het werk aan de kade komen de woonarken tijdelijk aan de overkant te liggen. De gemeente bespreekt dit met alle eigenaren van de woonarken. Als het werk aan de kade klaar is, gaan de woonarken weer naar hun vaste ligplaats. De gemeente knapt het pad langs de arken (het ‘jaagpad’) op. En er komen nieuwe bergingen.

De blauwe stippellijn op het kaartje laat zien waar de gemeente de kademuur aan de Conradkade gaat vervangen.
De blauwe stippellijn op het kaartje laat zien waar de gemeente de kademuur aan de Conradkade gaat vervangen.

Bomen op de kades

Bij het vervangen van kademuren probeert de gemeente altijd de bomen op hun plek te laten staan. Dit kan niet altijd. Als de bomen niet kunnen blijven staan, kijkt de gemeente of zij de bomen (tijdelijk) kan verplanten. Dit hangt af van de gezondheid, de boomsoort en de grootte van de boom. Soms zijn de bomen ziek. Of de bomen hebben zulke grote wortels dat ze een verplaatsing niet overleven.

Planning

De gemeente verwacht dat de werkzaamheden van half 2022 tot januari 2024 zijn.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met omgevingsmanager Jeroen Spanjer via telefoonnummer (070) 752 55 97 of via kademuren@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 12 juli 2021Laatste wijziging: 13 juli 2021