Conradkade: vervanging kademuur

De kademuur van de Conradkade op het deel tussen de Laan van Meerdervoort en de Groot Hertoginnelaan is in slechte staat. Om verzakking te voorkomen maakt de gemeente de basis van de kademuur sterker. Na het opknappen kan de kademuur weer 100 jaar mee.

Veel kademuren en sommige bruggen staan op houten palen. Een bacterie in het water heeft deze houten palen beschadigd. Daarom vervangt de gemeente de kademuren en bruggen. Zo blijft de stad goed bereikbaar voor inwoners en bezoekers.

Woonarken aan de Conradkade.
Woonarken aan de Conradkade.

Woonarken

Aan de Conradkade liggen 19 woonarken. Tijdens het werk aan de kade kunnen de woonarken niet langs de Conradkade blijven liggen. Daarom bouwt de gemeente aan de overkant van het water (de Suezkade) 4 tijdelijke ligplaatsen. Ook vervangt ze de riolering en alle kabels en leidingen. Bij elke woonark komt een nieuwe berging en een nieuwe toegangstrap. Na afloop wordt het talud (helling) opnieuw ingezaaid zodat er weer nieuwe planten en bloemen kunnen groeien.

De blauwe stippellijn op het kaartje laat zien waar de gemeente de kademuur aan de Conradkade gaat vervangen.
De blauwe stippellijn op het kaartje laat zien waar de gemeente de kademuur aan de Conradkade gaat vervangen.

Bomen op de kades

Bij het vervangen van kademuren probeert de gemeente altijd de bomen op hun plek te laten staan. Dit kan niet altijd. Als de bomen niet kunnen blijven staan, kijkt de gemeente of zij de bomen (tijdelijk) kan verplanten. Dit hangt af van de gezondheid, de boomsoort en de grootte van de boom. Soms zijn de bomen ziek. Of de bomen hebben zulke grote wortels dat ze een verplaatsing niet overleven.

Bereikbaarheid en parkeren

De Conradkade blijft open voor al het verkeer. Een deel van de parkeervakken langs de Conradkade kan niet worden gebruikt. Dit verschilt per fase. Hierover volgt later meer informatie.

Planning

De gemeente verwacht de werkzaamheden vanaf het voorjaar 2023 tot en met de zomer 2024 uit te voeren.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Jeroen Spanjer of Henk Schaap via telefoonnummer (070) 752 55 97 of via kademuren@denhaag.nl.

Aanmelden mailinglijst

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de mailinglijst. Stuur een e-mail naar kademuren@denhaag.nl. Vermeld in de onderwerpregel: Aanmelding mailinglijst Conradkade.

Gepubliceerd: 12 juli 2021Laatste wijziging: 24 mei 2022