Binckhorsthaven tijdelijk afgesloten voor vaarverkeer

De Binckhorsthaven is afgesloten voor vaarverkeer van 8 april tot en met 10 mei 2019 van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 18.00 uur. In deze periode wordt bodembescherming aangebracht, zodat de grond niet wegspoelt en de vaardiepte gelijk blijft.

Overlast voor het vaarverkeer

Helaas is overlast voor vaarverkeer tijdens de werkzaamheden onvermijdelijk. De haven is overdag niet toegankelijk, ook niet op Goede Vrijdag. Voor 6.00 uur en na 18.00 uur en op zaterdag en zondag is de haven bereikbaar. Op maandag 22 april, 2e Paasdag, is de haven ook bereikbaar.  

Planning en uitvoering

In 2018 is de Victory Boogie Woogietunnel geboord voor de Rotterdamsebaan. Nu het boren van de tunnel klaar is, verwijdert de aannemer onder water een stapel grond langs het deel van de kade bij betoncentrale Dyckerhoff Basal. Deze stapel grond was vorig jaar tijdelijk aangebracht voor het passeren van de tunnelboormachine. Ook wordt in de Binckhorsthaven een bodembescherming aangebracht. Hierdoor spoelt de grond boven de tunnelbuizen niet weg en blijft de vaardiepte gelijk. 

Binckhorsthaven
Binckhorsthaven
Zie ook: www.rotterdamsebaan.nl

Gepubliceerd: 28 maart 2019Laatste wijziging: 28 maart 2019