Werkzaamheden tramlijn 1: Duinstraat

Er is nog 1 kruising op de route van tramlijn 1 die nog niet is vernieuwd. Dit is de kruising Duinstraat, Scheveningseweg en Badhuisstraat. Dit wordt een rotonde. De nieuwe rotonde maakt de kruising veiliger. Ook kan het verkeer beter doorrijden.

Dit verandert er:

 • Er komt een rotonde. Deze heeft straks oversteekmogelijkheden voor voetgangers en een fietspad waar fietsers voorrang krijgen.
 • De kruising wordt veiliger met verkeers- en tramwaarschuwingslichten.
 • Bij de Franse School komen fietsnietjes (fietsrekken). Verder komen er op verschillende plekken nog 280 fietsplekken.
 • Bij de tramhalte komt een groenstrook.
   Het kruispunt zoals het er nu uitziet
   Het kruispunt zoals het er nu uitziet

   Parkeren

   De rotonde heeft ruimte nodig. Hierdoor verdwijnen er rondom de kruising Duinstraat-Scheveningseweg 20 parkeerplaatsen.

   Bomen

   Voor het werk is het nodig om 34 bomen te kappen. De gemeente plant ook weer 35 nieuwe bomen na de werkzaamheden. 9 bomen worden verplaatst. In totaal staan er straks 63 bomen in het gebied.

   Zo komt het kruispunt er in de toekomst uit te zien. Het ontwerp is samen met het Wijkoverleg Scheveningen, ondernemers en bewoners gemaakt.
   Zo komt het kruispunt er in de toekomst uit te zien. Het ontwerp is samen met het Wijkoverleg Scheveningen, ondernemers en bewoners gemaakt.

   Planning

   Het ontwerp voor de rotonde is goedgekeurd en vastgesteld door de gemeente. Het was de bedoeling dat het werk aan de rotonde samenviel met andere werkzaamheden voor lijn 1. De aankoop van de grond voor de rotonde duurde te lang. Hierdoor komt er een nieuwe planning.

   De gemeente kijkt ook naar andere werkzaamheden in de buurt. Kan het werk bijvoorbeeld samengaan met andere werkzaamheden? Of moet het werk wachten op een ander project door bijvoorbeeld bereikbaarheid? Het kan daarom een paar jaar duren voordat de rotonde er komt.Op dit moment verwacht de gemeente dat de werkzaamheden begin 2023 starten.

   Achtergrond

   De gemeente wil de stad en het strand bereikbaar houden voor steeds meer reizigers. Daarom maakt ze de route van tramlijn 1 geschikt voor nieuwe trams. De nieuwe trams zijn prettiger en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Ook kunnen er meer mensen mee.

   Het grootste deel van de route van tramlijn 1 is al vernieuwd en geschikt voor de nieuwe trams. Zo zijn bijna alle sporen voor tramlijn 1 nieuw en zijn de haltes toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Ook hebben alle haltes nu digitale borden met de vertrektijden

    Contact

    Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar projectbureau-nrr@denhaag.nl.

    Zie ook

    Gepubliceerd: 8 juli 2021Laatste wijziging: 9 juli 2021