Vernieuwen Willemsparkbrug

De Willemsparkbrug wordt opgeknapt. Dit gebeurt tegelijk met de werkzaamheden aan lijn 1. De Willemsparkbrug is de brug op de kruising tussen de Mauritskade en de Alexanderstraat.

In Den Haag staan veel kademuren en bruggen op houten palen. Een bacterie in het water heeft die houten palen beschadigd. Om verzakking te voorkomen wordt de fundering van de Willemsparkbrug vervangen. Zo wordt de brug weer veilig voor de komende 100 jaar.

  Willemsparkbrug

  Wat er gaat gebeuren

  Eerder dit jaar zijn de kabels en leidingen zijn uit het brugdek gehaald en in een buis onder de grond gelegd. Op het nieuwe brugdek komt het nieuwe tramspoor van lijn 1. Direct na de brug komt een nieuwe tramhalte.

  Met dit werk is de gemeente op 31 augustus begonnen en begin maart 2021 is de brug helemaal klaar en weer open voor al het verkeer.

  Boven water blijft de brug zoveel mogelijk hetzelfde. De herkenbare onderdelen van natuursteen worden opnieuw gebruikt. De gemeente vindt het namelijk belangrijk om monumenten en het beschermde stadsgezicht zoveel mogelijk te behouden.

  Tramlijn 1

  De gemeente wil overlast voor de omgeving zoveel mogelijk beperken. Daarom worden de werkzaamheden aan de Willemsparkbrug gecombineerd met de verbetering van tramlijn 1, de rioleringswerkzaamheden in de Alexanderstraat en de werkzaamheden op de Parkstraat.

  Vragen

  Heeft u vragen of opmerkingen over de nieuwe brug? Neem dan contact op met omgevingsmanager Edwin Baars via 06-19 28 39 52 of projectbureau-nrr@denhaag.nl.

  Meer informatie

  Werkzaamheden aan tramlijn 1

  Onderhoud aan kademuren en bruggen in de stad

  Gepubliceerd: 8 oktober 2020Laatste wijziging: 25 februari 2021