Utrechtsebaan (A12): werkzaamheden

Den Haag groeit. Het aantal inwoners neemt toe en de stad verwelkomt steeds meer bezoekers en bedrijven. Om te zorgen dat Den Haag goed bereikbaar blijft, heeft de Utrechtsebaan (A12) een grote onderhoudsbeurt nodig.

De gemeente vernieuwt de Utrechtsebaan (A12) tussen op- en afrit 1 Den Haag-Centrum (de kruising met de Zuid Hollandlaan, S101/N44) en op- en afrit 3 Bezuidenhout. Het asfalt op dit deel van de Utrechtsebaan is aangelegd op een betonnen ondergrond. Deze ondergrond is inmiddels zo’n 50 jaar oud en begint slecht te worden. Daarom gaat de gemeente het beton repareren en het asfalt vervangen. Ook de wanden en verkeerssystemen worden vervangen. Als deze werkzaamheden klaar zijn kan de weg weer tientallen jaren mee.

Planning

In juni en augustus 2021 wordt het groot onderhoud voorbereid. De betonnen wanden van de Utrechtsebaan worden dan geïnspecteerd om precies te bepalen welke herstelwerkzaamheden nodig zijn.

Vanaf omstreeks oktober 2021 tot en met maart 2022 vinden de hoofdwerkzaamheden plaats. In deze fase worden de betonnen wanden opgeknapt. Ook het wegdek en de verkeerstechnische installaties worden vervangen.

Tijdens de hoofdfase blijft de Utrechtsebaan bereikbaar voor het verkeer richting het centrum van Den Haag. Ook op- en afrit 3 Bezuidenhout blijven tijdens deze werkzaamheden toegankelijk. Alleen tijdens enkele weekenden wordt óók de rijrichting stad in afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan uit wil, wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid.

  Informatiepakket voor bedrijven en ondernemers

  De gemeente stelt samen met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland een online informatiepakket samen voor ondernemers, organisaties, bedrijven en vervoersaanbieders. In dit pakket vindt u onder andere:

  • informatie over alternatief vervoer
  • omleidingsroutes
  • teksten voor internet en intranet.

  Bedrijven en ondernemers kunnen dit informatiepakket gebruiken voor bezoekers, medewerkers en leveranciers. Bekijk het informatiepakket.

  Contact

  Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Bart de Haan. Hij is te bereiken via utrechtsebaan@denhaag.nl

  Gepubliceerd: 23 juni 2021Laatste wijziging: 14 september 2021