Petroleumhaven en Calandkade: vervanging kademuren

De kademuren langs de Petroleumhaven en de Calandkade zijn oud en aan vervanging toe. De fundering van deze kademuren is op veel plekken aangetast door een bacterie. Daarom wordt vanaf eind augustus gewerkt aan de vervanging van de kademuur langs de Petroleumhaven en Calandkade. De gemeente combineert dit werk met het klaarmaken van het gebied voor de bouw.

Impressie Petroleumhaven
Impressie Petroleumhaven

Aannemer Beens brengt eerst een bouwkuip aan. Hierna kan hij de bestaande constructie ontgraven en slopen. Vervolgens trekt Beens de oude palen eruit. De paalgaten die daardoor ontstaan worden opgevuld. Daarna plaatst Beens de nieuwe hoofdconstructie. Daarna worden aan de voorzijde van de kademuren zogeheten voorhangschorten met basaltstenen opgehangen. Als laatste verwijdert de aannemer de bouwkuip en brengt hij de kade terug in de oorspronkelijke staat.

Planning

De werkzaamheden duren tot december 2019.

Webcam

  U kunt het project live volgen via de webcam Petroleumhaven.

  Bereikbaarheid

  Verkeerssituatie Waldorpstraat

  Er komen bouwinritten aan de Waldorpstraat en de Neherkade. De ligplaatsen aan de haven worden tijdelijk opgeheven. De parkeerplaatsen aan de Calandkade worden tijdelijk opgeheven als er aan die kade gewerkt wordt.

   Bouwlogistiek

   Het transport dat nodig is om materiaal af en aan te voeren loopt voor het grootste deel via water. Via schepen worden de damwanden aangevoerd. Zand en grond en puin wordt met schepen afgevoerd. Dit betekent dat er op de omliggende wegen geen extra drukte wordt verwacht voor dit bouwproject. Wel zal de brug in de Calandstraat vaker open gaan om de schepen erdoor te laten.

   Contact met de aannemer

   Omgevingsmanager Lotte Diephuis van aannemer Beens kunt u bellen voor vragen over de bouwwerkzaamheden op 06 - 23 01 33 16. Tijdens de werkzaamheden is de uitvoerder dagelijks op het werk aanwezig tussen 7.00 en 16.00 uur. Op dinsdagen tijdens even weken kunnen bewoners, ondernemers en andere belangstellenden tussen 13.00 en 15.00 uur terecht bij de bouwkeet aan de Neherkade. U kunt het ook volgen via de ‘De Bouwapp’. Zoek de app in de Apple App Store en de Google Play Store.

   Petroleumhaven en Calandkade
   Petroleumhaven en Calandkade

   Toekomst Petroleumhaven

   De komende jaren verandert de Petroleumhaven in een hip woon-werkgebied inclusief jachthaven en horeca. De 2 historische kranen blijven bewaard als aandenken aan het verleden van het havengebied. In het gebied komen zelfbouwkavels en een woontoren. Er is ruimte voor verschillende soorten woningen en bedrijfsruimtes in verschillende prijscategorieën.

   Kijk voor meer informatie over de kavels op www.ikbouwindenhaag.nl.

   Zie ook: Onderhoud aan kademuren en bruggen in de stad

   Gepubliceerd: 6 november 2017Laatste wijziging: 18 februari 2019