Noordeinde: herinrichting Paleisplein

Het winkelgebied Noordeinde, Heulstraat en Hoogstraat is vernieuwd. Straks past de gemeente ook het Paleisplein aan. Het Paleisplein verbindt het Noordeinde, de Hoogstraat en de Heulstraat met elkaar.

Het Paleisplein wordt opnieuw ingericht. De bomen op het Paleisplein blijven. Op 7 juli 2020 is de gemeente een participatietraject gestart. Dit betekent dat de gemeente samen met organisaties, bewoners en ondernemers kijkt naar de mogelijkheden voor het plein rondom het Wilhelminamonument. Dinsdag 8 september was de tweede participatiebijeenkomst. Naar aanleiding van deze twee bijeenkomsten is er een nieuw ontwerp gemaakt voor het Paleisplein. Naar verwachting start de uitvoering hiervan begin 2021.

Het plein rond het Wilhelminamonument

Digitale participatiebijeenkomsten

De gemeente heeft aan bewoners, ondernemers, winkeliers en belanghebbenden gevraagd mee te denken over mogelijke aanpassingen aan het Paleisplein. De eerste digitale bijeenkomst was op 7 juli, waarbij wensen werden opgehaald. Tijdens de tweede digitale bijeenkomst op 8 september werd een schetsontwerp gepresenteerd. Vervolgens is er gewerkt aan een nieuw ontwerp waarbij gekeken is naar onder meer de technische haalbaarheid.

Bijeenkomsten terugkijken

U kunt beide bijeenkomsten terugkijken via Microsoft Teams op uw telefoon, iPad of computer. De Teams app heeft u niet nodig. Bij een keuze tussen ‘teamsapp downloaden’ of ‘bekijk op het web’, kiest u voor ‘bekijk op het web’.

De bijeenkomst van 8 september

De bijeenkomst van 7 juli

Meer informatie

Informatie over de oorspronkelijke plannen tot herinrichting van het Paleisplein is te vinden in het collegebesluit Herinrichting Paleistuin (RIS299295). Meer informatie over de herinrichting van het Noordeinde is te vinden in het Voorlopig ontwerp Noordeinde, Heulstraat, Hoogstraat (RIS296740).

Stel uw vraag

Heeft u vragen over de herinrichting? Stuur dan een e-mail naar noordeinde@denhaag.nl

Gepubliceerd: 16 september 2019Laatste wijziging: 16 december 2020