Noordeinde: herinrichting Paleisplein

Het winkelgebied Noordeinde, Heulstraat en Hoogstraat is vernieuwd. Straks past de gemeente ook het Paleisplein aan. Het Paleisplein verbindt het Noordeinde, de Hoogstraat en de Heulstraat met elkaar.

Het Paleisplein wordt opnieuw ingericht. Over het ontwerp voor de herinrichting van het Paleisplein ontstond een discussie over het behoud van de huidige bomen. Vanwege deze discussie heeft toenmalig wethouder Richard de Mos besloten een nieuw ontwerp te laten maken, met de mogelijkheden om de bomen te laten staan.

De gemeente begint zo snel mogelijk met een participatietraject om samen met de bewoners en ondernemers een nieuw ontwerp te maken voor het plein rond het Wilhelminamonument. Tot die tijd neemt de gemeente tijdelijke maatregelen zodat het Paleisplein veilig blijft.

Lees voor meer informatie de brief die de wethouder hierover stuurde naar de gemeenteraad (RIS303457).

   Planning

   De werkzaamheden voor het plein zijn in 2 fasen verdeeld. Er wordt elke keer maar 1 deel van het plein opengebroken. Voetgangers en ander verkeer hebben hier dan niet teveel last van. Tijdens de werkzaamheden zijn alle winkels, galeries en restaurants bereikbaar.  

   Meer informatie

   Informatie over de oorspronkelijke plannen tot herinrichting van het Paleisplein is te vinden in het collegebesluit Herinrichting Paleistuin (RIS299295). Meer informatie over de herinrichting van het Noordeinde is te vinden in het Voorlopig ontwerp Noordeinde, Heulstraat, Hoogstraat (RIS296740).

   Stel uw vraag

   Heeft u meer algemene vragen over de herinrichting? Stuur dan een e-mail naar noordeinde@denhaag.nl

   Gepubliceerd: 16 september 2019Laatste wijziging: 20 november 2019