Nieuw busplatform Den Haag Centraal

Met een golvende nieuwe overkapping, een comfortabele wachtruimte, een overzichtelijke indeling én een nieuw paviljoen voor de buschauffeurs, is het busplatform bij station Den Haag Centraal helemaal klaar.

Alle OV-bedrijven en ProRail roepen reizigers op om alleen met het OV te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Ga wanneer nodig wel goed voorbereid op pad en plan uw reis kort voor vertrek voor het meest actuele advies. Houd voldoende afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) en geef elkaar de ruimte bij het in- en uitstappen.
De instaphaltes liggen nu vlak voor de wachtruimte in de stationshal (foto: Rindert van den Toren)
De instaphaltes liggen nu vlak voor de wachtruimte in de stationshal (foto: Rindert van den Toren)

De instaphaltes liggen nu vlak voor de wachtruimte in de stationshal. Zo zien reizigers vanuit de wachtruimte de voorkant van de bussen. Op digitale schermen in de wachtruimte en boven de perrons is te zien wanneer en waar de bussen vertrekken. Er zijn meer en nieuwe banken geplaatst in de wachtruimte. Reizigers kunnen nu zowel binnen als buiten wachten.

De nieuwe wachtruimte (foto: Rindert van den Toren)
De nieuwe wachtruimte (foto: Rindert van den Toren)

Uitstappen gebeurt nu aan de kant van de Anna van Buerenstraat. Daarvoor is een brede stoep van natuursteen aangelegd. Lopen van en naar het stationsgebouw kan zo droog en comfortabel, omdat op het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE) een windscherm is geplaatst.

Internationaal perron

Voor de bussen die enige tijd moeten wachten voordat de volgende rit begint, zijn er aparte perrons. De internationale bussen hebben een eigen perron aan de kant van het Prins Bernhardviaduct. Met vervangend vervoer maken ook HTM- en NS-bussen af en toe gebruik van de bestaande perrons op het busplatform.

Sterfietsroute Leidschenveen

Met het asfalteren van het Prins Bernhardviaduct en het vernieuwen van de stoepen, is ook het laatste deel rood fietspad meegenomen. Daardoor is de sterfietsroute Leidschenveen nu ook helemaal klaar.

Busplatform vanaf boven gezien (impressie Benthem Crouwel Architects)
Busplatform vanaf boven gezien (impressie Benthem Crouwel Architects)

Het busplatform en het opknappen van het Prins Bernhardviaduct zijn onderdeel van de opknapbeurt van het gebied rond station Den Haag Centraal. Hiermee blijft de stad bereikbaar en aantrekkelijk voor inwoners en bezoekers.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Herinrichting en overkapping busplatform Den Haag Centraal (RIS282244).

Bekijk hoe het busplatform opgeknapt werd (YouTube-kanaal van de gemeente)

Gepubliceerd: 24 april 2020Laatste wijziging: 24 april 2020