Mient: herinrichting

De gemeente gaat delen van de Mient, Abrikozenstraat, Appelstraat en Albardastraat opnieuw inrichten. In dit gebied komen extra parkeerplaatsen. In delen van straten geldt straks een rijsnelheid van 30 kilometer per uur. Ook komt er meer groen en wordt het riool vervangen.

Dit gebeurt er

  • Er komen ongeveer 70 extra parkeerplaatsen rond de kruising Thorbeckelaan-Appelstraat-Albardastraat, langs de Mient, Laan van Eik en Duinen, de Abrikozenstraat en de Ananasstraat.

  • Winkelgebied Korte Appelstraat en Albardastraat wordt veiliger door snelheidsverlaging naar 30 kilometer per uur.

  • Er komen drempels.

  • Parkeren wordt veiliger door nieuwe inrichting van de parkeerplaatsen

  • De groenstrook langs de begraafplaats Eik en Duinen wordt een ecologische zone.

  • Bij de brede stoep tussen Kornoeljestraat en Laan van Eik en Duinen komt extra groen.

  • In de Mient, Appelstraat en Albardastraat wordt de riolering vervangen.

  • Aanpassingen in de Thorbeckelaan.

  • Bijna overal in deze straten komen nieuwe lantaarnpalen.

Impressie Appelstraat na de werkzaamheden
Impressie Appelstraat na de werkzaamheden

Aantal bomen blijft gelijk

De gemeente wil zoveel mogelijk bestaande bomen behouden. Dit kan helaas niet altijd. Soms komt dat doordat de bomen ziek zijn. Ook moeten er bomen weg om het verouderde riool te kunnen vervangen. Daarnaast is ruimte nodig voor bushaltes en veilige oversteekplaatsen voor voetgangers. Hierdoor moeten bepaalde bomen weg. Voor elke boom die wordt weg gehaald plant de gemeente een nieuwe boom in de wijk. Zo blijft het aantal bomen hetzelfde.

Planning

De gemeenteraad heeft ingestemd met de herinrichting van de Mient. Het definitief ontwerp is nu gereed, er wordt nu gewerkt aan het bestek en de aanbesteding. Naar verwachting is voor de zomer bekend welke aannemer het werk gaat uitvoeren. 

De voorbereidende werkzaamheden starten voor de zomer. De daadwerkelijke herinrichting zal naar verwachting in september 2021 starten en tot december 2022 doorlopen.

Digitale informatiebijeenkomst 12 april

Op 12 april 2021 heeft de gemeente een online informatiebijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst is het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Mient gepresenteerd en toegelicht. U kunt de bijeenkomst terugkijken door op de groene knop te klikken. U hoeft zich niet vooraf aan te melden en u hoeft niets te installeren. Bij de keuze tussen ‘teamsapp downloaden’ of ‘bekijk op het web’, kiest u voor ‘bekijk op het web’.

Bijeenkomst terugkijken

Meer informatie

Neem bij vragen over het ontwerp contact op met de omgevingsmanager van de gemeente, de heer P.C. den Braber:

Het stuk 'Vaststelling voorontwerp herinrichting Mient en omstreken' vindt u in de bestuurlijke stukken onder RIS-nummer 305092.

Gepubliceerd: 11 november 2020Laatste wijziging: 7 juni 2021