Hofzichtlaan: asfalteren

De Hofzichtlaan krijgt nieuw asfalt tussen het Finnenburg en Leidschendam-Voorburg. De werkzaamheden duren van maandag 31 augustus tot en met maandag 23 november 2020. Het asfalteren gebeurt in 2 weekenden in november.

De Hofzichtlaan bij de kruising Finnenburg (rechts) en Margarethaland (links) kijkend naar Leidschendam-Voorburg
De Hofzichtlaan bij de kruising Finnenburg (rechts) en Margarethaland (links) kijkend naar Leidschendam-Voorburg

Fases

Om overlast voor de buurt en het verkeer te beperken, voert de gemeente de werkzaamheden in fases uit.

 • Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 16 oktober 2020
  De rijbaan wordt in beide richtingen smaller gemaakt tot 1 rijstrook voor autoverkeer en 1 rijstrook voor fietsers. In deze periode wordt gewerkt aan stoepen en parkeervakken. De fietspaden krijgen rood asfalt.
 • Van maandag 19 oktober tot en met vrijdag 20 november 2020
  De rijbaan wordt versmald tot 1 rijstrook in beide richtingen. Fietsers rijden over het nieuw geasfalteerde fietspad. In deze periode wordt gewerkt in de middenberm en trambaan van de Hofzichtlaan.
 • Van maandag 31 augustus tot en met maandag 23 november 2020
  Bij de Finnenburg/Margarethaland en Bordewijklaan/Aegonplein gaan de tramoversteken dicht voor autoverkeer. Autoverkeer rijdt om, dit wordt met borden aangegeven. Fietsers kunnen wel de trambaan oversteken.
Op de kaart is met rood aangegeven waar op de Hofzichtlaan de werkzaamheden zijn.
Op de kaart is met rood aangegeven waar op de Hofzichtlaan de werkzaamheden zijn.

Asfalteringswerkzaamheden in 2 weekenden

Het leggen van nieuw asfalt gebeurt in 2 weekenden.

 • Van vrijdag 13 november 2020 vanaf 20.00 uur tot en met maandag 16 november 7.00 uur.
  De Hofzichtlaan is afgesloten vanaf de Appelgaarde in Voorburg tot en met de Margarethaland. Ook de kruising Margarethaland – Hofzichtlaan gaat dicht. Dit is in de rijrichting van Voorburg naar Den Haag.
 • Van vrijdag 20 november 2020 tot en met maandag 23 november 7.00 uur.
  De Hofzichtlaan is afgesloten vanaf de Finnenburg tot de Populierendreef in Voorburg. Dit is in de rijrichting van Den Haag naar Voorburg. Ook de kruising Finnenburg - Hofzichtlaan is dicht.

Op de kaart is in rood aangegeven waar op de Hofzichtlaan de werkzaamheden zijn. De omleidingsroute voor de auto is blauw.
Op de kaart is in rood aangegeven waar op de Hofzichtlaan de werkzaamheden zijn. De omleidingsroute voor de auto is blauw.

Omleidingen

Autoverkeer

In de weekenden waarop asfalt wordt gelegd, kunt u het Aegonplein en de Bordewijklaan niet in- en uitrijden. Autoverkeer moet omrijden via de Bezuidenhoutseweg en de Noordelijke Randweg (N14).

Openbaar vervoer

 • Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 20 november 2020 rijden HTM-bussen en trams de normale route.

 • Tijdens de 2 weekenden waarop asfalt wordt gelegd, rijden de HTM-bussen niet naar het Aegonplein. Deze halte wordt verplaatst naar de Hofzichtlaan bij Het Kleine Loo. Meer informatie kunt u hierover vinden op www.htm.nl.

Fietsers

Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 16 oktober 2020 worden de fietspaden aangepast naar rood asfalt. Fietsers rijden tijdelijk op de rijbaan.

De fietspaden krijgen rood asfalt
De fietspaden krijgen rood asfalt

Bereikbaarheid en veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Het is verstandig kinderen te waarschuwen en ze weg te houden van het werkterrein.

Meer informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Michael Ilahi of Riana Witkamp van Ingenieursbureau Den Haag.

 • Via e-mail: GOW@denhaag.nl. Noem uw adres in het bericht. Dan kan de gemeente uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

 • Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de gemeente. Geef hierbij aan dat het gaat om werkzaamheden in uw straat.

Gepubliceerd: 4 augustus 2020Laatste wijziging: 26 augustus 2020