Hoefkade: herinrichting

De gemeente wil de Hoefkade aantrekkelijker maken en de fietsroute in de straat verbeteren. Daarom richt zij deze belangrijke straat opnieuw in.

Op donderdag 16 december kunt u een online presentatie volgen over het schetsontwerp. Lees meer

De Hoefkade was lange tijd een straat met onveilige verkeerssituaties. Er is luchtverontreiniging door het vele verkeer. De nieuwe Hoefkade wordt met de herinrichting een prettigere plek om te wonen, werken, winkelen en spelen.

Plannen

In de plannen is rekening gehouden met alle mensen die de Hoefkade gebruiken: bewoners, ondernemers en bezoekers. Ook worden fietsers die de Hoefkade als doorgaande route gebruiken betrokken bij de plannen. De gemeente denkt ook aan de winkeliers en andere ondernemers. Tot slot is er aandacht voor de veiligheid van kinderen en ouderen. De werkzaamheden beginnen niet eerder dan 2023.

Hoefkade in 2021
Hoefkade in 2021

Wat verandert er?

 • De straat wordt veiliger door het maken van bijvoorbeeld brede stoepen.
 • Er komt meer groen.
 • Na de vernieuwing geldt overal een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.
 • De rijbaan wordt smaller.
 • Het asfalt gaat uit de straat en daar komen stenen (klinkers) voor terug.
 • De bomen blijven zoveel mogelijk staan. Er worden nieuwe bomen geplant. Voor zieke bomen komen nieuwe bomen in de plaats. Er komen meer zitplekken bij het groen.
 • Er komt nieuwe riolering, tegelijk met het werk aan de nieuwe inrichting. Zo is de straat niet vaker afgesloten dan nodig.

Aanpak

In juni en juli 2021 organiseerde de gemeente bijeenkomsten. Om te praten over wensen en idee├źn van bewoners en ondernemers. De reacties en suggesties die dit opleverde, krijgen zoveel mogelijk een plek in het ontwerp. De gemeente blijft hierover in gesprek met bewoners en ondernemers.

Online presentatie 16 december

De gemeente heeft de schetsontwerpen klaar. Bent u nieuwsgierig? Bekijk vanuit huis de online presentatie. De presentatie is op donderdag 16 december van 19.00 tot 20.00 uur. Medewerkers van de gemeente vertellen over het project en het schetsontwerp. Ook kunt u vragen stellen via de chat. De toegangslink komt binnenkort op deze webpagina beschikbaar. Vooraf aanmelden is niet nodig. U heeft een computer of laptop nodig met internet. Laat ons weten via hoefkade@denhaag.nl als u hierbij hulp nodig heeft. De uitzending is achteraf terug te kijken. U kunt dan geen vragen meer stellen via de chat.

Wilt u informatie over het schetsontwerp ontvangen, maar wilt of kunt u niet bij de online presentatie zijn? Of wilt u op de hoogte blijven over het project? Neem dan gerust contact met ons op via hoefkade@denhaag.nl of bel 14070.

Planning

Het is de bedoeling dat het concept voorlopig ontwerp begin 2022 klaar is. Ook dat ontwerp wordt gepresenteerd aan de buurt. Als het voorlopig ontwerp klaar is kan iedereen het inzien en er binnen 6 weken schriftelijk op reageren.

  Contact

  Heeft u vragen over de herinrichting van de Hoefkade? Stuur dan een e-mail naar: hoefkade@denhaag.nl.

  Gepubliceerd: 9 september 2021Laatste wijziging: 1 december 2021