Hengelolaan: onderhoud tussen Vrederustlaan en Dedemsvaartweg

De gemeente wil de verkeersveiligheid op de Hengelolaan verbeteren. Vanaf maandag 27 augustus zijn er onderhoudswerkzaamheden op het gedeelte tussen de Vrederustlaan en de Dedemsvaartweg. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 2 november 2018.

Wat gaat er gebeuren?

  • De parkeervakken en stoepranden worden opnieuw aangebracht
  • De rijbaan wordt versmald en krijgt nieuw asfalt
  • De kruising van de Hengelolaan met de Dedemsvaartweg wordt veiliger voor fietsers: er komt meer opstelruimte bij de verkeerslichten
  • Ter hoogte van de Wolvenrade en de Hertenrade worden in de weg vluchtheuvels aangebracht om veiliger in- en uit de zijstraten te kunnen rijden
  • HTM haltes in de Hengelolaan, voorbij de kruising met de Dedemsvaartweg, worden aangepast
  • De fietsoversteek ter hoogte van de Vrederustlaan wordt veiliger gemaakt door een rechte oversteek en het aanbrengen van een opstelplaats (rustpunt) halverwege de overstreek.

Planning

Om de overlast te beperken, voert de gemeente de werkzaamheden in 3 fases uit. In de weekenden ligt het werk stil.

Fase 1: maandag 27 augustus tot en met vrijdag 5 oktober

Werkzaamheden aan de parkeervakken: verkeer kan nog met aangepaste snelheid langs de werkzaamheden in de richting van de Dedemsvaartweg rijden.

Hengelolaan: Werkzaamheden fase 1
Hengelolaan: Werkzaamheden fase 1

Fase 2: maandag 8 oktober tot en met vrijdag 26 oktober

Werkzaamheden aan:

  • de kant waar de huizen staan,
  • op 2 plaatsen aan de andere kant van de weg
  • op de kruising

Alleen HTM rijdt nog met buslijnen 21 en 25 in de richting van de Dedemsvaartweg.

Hengelolaan: Werkzaamheden fase 2
Hengelolaan: Werkzaamheden fase 2

Fase 3: maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november

Asfalteringswerkzaamheden: de Hengelolaan en de kruising met de Dedemsvaartweg zijn volledig afgesloten om nieuw asfalt aan te brengen.

Hengelolaan: Werkzaamheden fase 3
Hengelolaan: Werkzaamheden fase 3

Omleiding autoverkeer

Fase 1: doorgaand verkeer op de Hengelolaan in de richting van de Dedemsvaartweg kan met aangepaste snelheid langs de werkzaamheden rijden. Verkeer in de richting van de Vrederustlaan wordt omgeleid via de Dedemsvaartweg, Meppelweg en de Bouwlustlaan en via de Melis Stokelaan en de Vrederustlaan.

Omleidingsroute fase 1
Omleidingsroute fase 1

 
Fase 2: alleen de HTM met buslijnen 21 en 25 kan over de Hengelolaan richting de Dedemsvaartweg rijden. Het overige verkeer in die richting wordt omgeleid via de Meppelweg en Melis Stokelaan.
Fase 3: de Hengelolaan en de kruising met de Dedemsvaartweg is afgesloten voor alle verkeer.

Omleidingsroute fase 2 en 3 (deel 1)
Omleidingsroute fase 2 en 3 (deel 1)
Omleidingsroute fase 2 en 3 (deel 2)
Omleidingsroute fase 2 en 3 (deel 2)

Tijdens fases 2 en 3 wordt ook de inrit naar de Hengelolaan (winkels 399 t/m 427) opnieuw aangebracht. Tijdens deze periode kan alleen vanaf de Dedemsvaartweg worden in –en uitgereden.  Dit deel van de Hengelolaan wordt dan tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Fietsers

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden langs de Hengelolaan rijden. Tijdens fase 2 en 3 is de kruising van de Hengelolaan met de Dedemsvaartweg afgesloten. Fietsers worden dan omgeleid.

Parkeren

Met borden wordt aangegeven waar er tijdens de werkzaamheden een parkeerverbod geldt. 

Omleiding HTM buslijnen 21 en 25

◦Buslijn 21 richting Vrederust rijdt in fase 1 via de Dedemsvaartweg en de Melis Stokelaan. Op de Melis Stokelaan ter hoogte van de Dedemsvaartweg komt een tijdelijke halte. Tijdens fases 2 en 3 wordt gereden via de Melis Stokelaan, Leyweg (pollergebied), Maartensdijklaan, Hengelolaan en Winkelcentrum Leyweg.
◦Buslijn 25 richting de Stede rijdt tijdens fase 1 over de Dedemsvaartweg, de Meppelweg en de Bouwlustlaan. Op de Meppelweg ter hoogte van de Meppelrade en de Bouwlustlaan komen tijdelijke haltes op de hoek met de Hengelolaan. Tijdens fases 2 en 3 rijdt de bus in beide richtingen over de Leyweg.
Kijk voor meer informatie op de website van de HTM: www.htm.nl.   

Aanbieden grofvuil en oud papier

Tijdens de werkzaamheden kunt u uw restafval in de ondergrondse afvalcontainers kwijt. Grofvuil en oud papier kunt u in de zijstraten van de Hengelolaan aanbieden. 

Bereikbaarheid en veiligheid

Tijdens de werkzaamheden blijven woningen en bedrijven voor voetgangers bereikbaar. De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Het is verstandig kinderen hierop te wijzen en hen weg te houden van het werkterrein.

Meer informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem contact op met Michael Ilahi, projectleider bij de gemeente, via telefoonnummer 06 - 55 84 41 44. Krijgt u een antwoordapparaat? Spreek dan uw naam, vraag en contactgegevens in. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Gepubliceerd: 10 september 2018Laatste wijziging: 17 september 2018