Groen van Prinstererlaan: asfalteren

De Groen van Prinstererlaan tussen de Monseigneur Nolenslaan en de Laan van Meerdervoort wordt opgeknapt. Dit gebeurt alleen op de rijbaan richting Laan van Meerdervoort. De werkzaamheden duren van half april tot begin juli 2021.

Foto: De Groen van Prinstererlaan bij het kruispunt Monseigneur Nolenslaan-Mozartlaan (Valerie Kuypers)
Foto: De Groen van Prinstererlaan bij het kruispunt Monseigneur Nolenslaan-Mozartlaan (Valerie Kuypers)

Werkzaamheden

Het werk bestaat uit:

 • weghalen van het oude asfalt en klinkers
 • de middenberm breder maken
 • de parkeervakken bestraten
 • de stoep tussen Treublaan en Laan van Meerdervoort bestraten
 • de rijbaan in de richting van de Laan van Meerdervoort asfalteren

Op een later tijdstip krijgt de andere rijbaan van de Laan van Meerdervoort naar de Monseigneur Nolenslaan nieuw asfalt. In de herfst worden in de middenberm nieuwe bomen geplant en gras gezaaid.

Overlast

De gemeente probeert overlast te beperken. De werktijden zijn van 7.00 tot 16.00 uur. Het weghalen van het oude asfalt geeft geluidsoverlast.

Planning en fasering

Fase Gedeelte Start Einde
1 Gr. van Prinstererlaan tussen Mgr. Nolenslaan en Treublaan zonder kruising half april 2021 eind mei 2021
2 Groen van Prinstererlaan tussen Mgr. Nolenslaan en Treublaan met de kruisingen met de Mgr Nolenslaan én Treublaan eind mei 2021 begin juni 2021
3 Groen van Prinstererlaan tussen Treublaan en Laan van Meerdervoort begin juni 2021 begin juli 2021

Bereikbaarheid

Voetgangers en fietsers

De stoep tussen de Treublaan en de Laan van Meerdervoort wordt opnieuw bestraat. Verder zijn er geen werkzaamheden aan het voet- en fietspad.

Parkeren

  • Waar gewerkt wordt zijn de parkeerplekken tijdelijk niet beschikbaar.
  • Parkeerplekken langs de Groen van Prinstererlaan zijn tijdelijk dicht
  • Inritten van de parkeergarage en parkeerterreinen die bij de flats horen blijven bereikbaar.
  • Heeft u een gehandicaptenparkeerplaats? Dan krijgt u een tijdelijke parkeerplaats (op kenteken) aangeboden. Neem hiervoor contact op met de omgevingsmanager.

  Hulpdiensten

  Hulpdiensten (ambulances, brandweer en politie) moeten tijdens de werkzaamheden bewoners goed kunnen bereiken. Parkeer daarom uw auto alleen in de parkeervakken, zodat de hulpdiensten er in geval van nood goed door kunnen.

  Veiligheid

  De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Wijs kinderen hierop en houd ze weg van het werkterrein.

  Omleidingen voor doorgaand autoverkeer

  Tijdens het werk rijdt verkeer vanaf de kruising Monseigneur Nolenslaan-Mozartlaan via de linker rijbaan (oneven zijde) door naar de Laan van Meerdervoort. Komt u vanaf de Laan van Meerdervoort of het De Savornin Lohmanplein? Dan kunt u niet de Groen van Prinstererlaan inrijden. U kunt omrijden via de Laan van Meerdervoort, Thorbeckelaan en Albardastraat.

  Fase 2

  Vanaf de Treublaan kunt u niet de Groen van Prinstererlaan in rijden. Dit geldt niet voor het verkeer dat het winkelcentrum komt bevoorraden.

  Fase 3

  Vanaf de Treublaan-Verdistraat, Monseigneur Nolenslaan-Mozartlaan of de Maurice Ravelweg kunt u niet via de Groen van Prinstererlaan naar de Laan van Meerdervoort rijden. U kunt omrijden via de Albardastraat en de Thorbeckelaan.

  Contact

  Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met omgevingsmanager Joleen Schrier via (085) 822 04 25 of denhaag@itc-groep.nl.

  Gepubliceerd: 29 maart 2021Laatste wijziging: 1 april 2021