Escamplaan, Hagaziekenhuis: werkzaamheden

De Escamplaan wordt aangepast tussen Dedemsvaartweg/Houtwijklaan en de Leyweg. Het werk begint maandag 6 juli en duurt ongeveer tot eind 2020. Het HagaZiekenhuis aan de Leyweg blijft goed bereikbaar.

Dat de Escamplaan wordt aangepast komt door de nieuwe buurt ‘De Schoone Ley’. Een deel van de nieuwbouw komt op het parkeerterrein voor het ziekenhuis. In de nieuwbouw aan de Escamplaan is daarom een grote parkeergarage gebouwd, waar bezoekers van het ziekenhuis in de toekomst kunnen parkeren. De kruising Leyweg/ Escamplaan kan veel extra verkeer door nieuwe bewoners niet aan. Daarom moeten auto’s straks via de Dedemsvaartweg/ Houtwijklaan naar het ziekenhuis rijden. Om te voorkomen dat auto’s dan door Houtwijk rijden, gaat de Albert Schweitzerlaan dicht aan de kant van de Escamplaan.

De werkzaamheden

Het werk bestaat uit:

 • aanpassen van de kruising Dedemsvaartweg / Houtwijklaan
 • aanpassen van de kruising met de Leyweg
 • verwijderen van de bussluis
 • aanbrengen van de nieuwe bussluis
 • maken van een fietsoversteek
 • aanpassen van de kruising Escamplaan / Albert Schweitzerlaan
 • verwijderen van de bovenlaag van het asfalt en opnieuw asfalteren met geluidsarm asfalt.

Bereikbaarheid tijdens het werk

Spoedplein ziekenhuis

Het Spoedplein van het ziekenhuis bestaat uit de Spoed Eisende Hulp (SEH), de spoedapotheek en een huisartsenpost. Het Spoedplein blijft met de auto bereikbaar via de Leyweg en de Escamplaan.

Bus Escamplaan

De bus op de Escamplaan blijft rijden tijdens het werk.

Woningen via Escamplaan

De woningen aan de Escamplaan blijven tijdens het werk bereikbaar. Dit zijn de woningen aan de ventweg en de woningen tussen de Charlotte Jacobslaan en Escamplaan. Ook de bewoners van de Martin Luther Kinglaan en Dag Hammerskjöldstraat kunnen hun woning via de Escamplaan bereiken.

Houtwijk via Laan van de Mensenrechten

Vanaf maandag 5 oktober tot en met eind november 2020 wordt de kruising Escamplaan – Albert Schweitzerlaan opnieuw ingericht (fase F). Dit betekent dat de Albert Schweitzerlaan vanaf 5 oktober definitief wordt afgesloten voor auto’s. Bewoners kunnen de wijk in en uit via de Laan van de Mensenrechten.

Parkeren bezoekers ziekenhuis voor de komende tijd

Binnenkort gaat de parkeerplaats (P2) voor het ziekenhuis dicht om plaats te maken voor de nieuwbouw. Bezoekers van het ziekenhuis kunnen dan terecht:

 • in de nieuwe parkeergarage
 • op parkeerplaats (P3) van het ziekenhuis, op de plek van het voormalige oogziekenhuis. Voorlopig zal de parkeergarage alleen via de Leyweg bereikbaar zijn.

Aanrijroutes naar het ziekenhuis in de toekomst

De Escamplaan wordt nu ingericht voor de nieuwe aanrijroutes. Het is nog onbekend wanneer de nieuwe situatie ingaat. Als deze ingaat, dan:

 • Is de ingang van de parkeergarage voor bezoekers van het ziekenhuis bereikbaar via de Leyweg en via de Dedemsvaartweg/Houtwijklaan. De parkeergarage uitrijden kan alleen in de richting van de Dedemsvaartweg / Houtwijklaan.
 • Rijden bezoekers van het Spoedplein van het ziekenhuis  via de Dedemsvaartweg / Houtwijklaan en Escamplaan.

Aanleg openbare ruimte rond het ziekenhuis 

 • De keerlus voor het afzetten of ophalen van bezoekers (Kiss & Ride) van het ziekenhuis is nu  aan de kant van het parkeerterrein aan de Leyweg. Deze wordt verplaatst naar de kant van de Escamplaan.
 • Bezoekers die met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis komen, lopen straks van de Leyweg over het vernieuwde Els Borst-Eilersplein naar de hoofdingang van het ziekenhuis.
 •  Aan beide kanten van de hoofdingang van het ziekenhuis komt een fietsenstalling.

Contact


Het werk wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door aannemer HABO|GWW
Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van  HABO|GWW via telefoonnummer 06 – 18 87 85 85 of via e-mailadres escamplaan@habogww.nl

Zie ook: Nieuwbouw De Schoone Ley


  Gepubliceerd: 13 juli 2020Laatste wijziging: 29 september 2020