Erasmusweg: verbeteren verkeersveiligheid en bereikbaarheid

De Erasmusweg is een belangrijke hoofdweg, het verkeer moet goed kunnen doorrijden. Daarom krijgt de weg richting het centrum er een rijbaan bij. De werkzaamheden starten 11 maart 2019 en duren tot half 2020. Lees wat er nog meer gebeurt.

De Erasmusweg is toe aan een opknapbeurt. Daarom worden het asfalt en de bestrating op veel plekken vernieuwd. Tegelijkertijd worden de bereikbaarheid en veiligheid van de Erasmusweg verbeterd. Er komen 2 rijbanen in elke richting. De parkeerplekken langs de weg worden breder. Dat maakt de weg overzichtelijker en veiliger.

Erasmusweg: huidige situatie
Erasmusweg: huidige situatie

Planning

De herinrichting van de Erasmusweg is in delen:

Maandag 11 maart tot 26 augustus 2019: Loevesteinlaan tot Moerweg

De Erasmusweg is afgesloten voor al het verkeer tussen de Loevesteinlaan en Moerweg-Erasmusplein. De kruising met de Loevesteinlaan en het Erasmusplein blijven open om overlast te verminderen. Het openbaar vervoer blijft de normale routes rijden.

Maandag 26 augustus tot 1 januari 2020: Moerweg tot Troelstrakade

De Erasmusweg is afgesloten tussen de Moerweg-Erasmusplein en Troelstrakade. Het Erasmusplein en de kruising met de Troelstrakade blijven open om overlast te verminderen. De bus en de tram blijven de normale routes rijden.

Kijk voor meer informatie op de pagina Werkzaamheden Erasmusweg tussen Loevesteinlaan en Troelstrakade.

Januari tot medio 2020: Beresteinlaan tot Loevesteinlaan

De Erasmusweg is afgesloten tussen de Loevesteinlaan en Beresteinlaan. De plannen voor dit deel van het werk zijn nog in ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op de pagina Werkzaamheden Erasmusweg tussen Loevesteinlaan en Beresteinlaan.

De werkzaamheden zorgen voor meer drukte op de wegen rond de Erasmusweg. Bekijk de omleidingsroutes en volg de routeinformatie op de elektronische borden langs de weg. Deze geven altijd de snelste route aan.

Zie ook: www.denhaag.nl/erasmusweg

Gepubliceerd: 26 februari 2019Laatste wijziging: 14 maart 2019