Erasmusweg: verbeteren verkeersveiligheid en bereikbaarheid

De Erasmusweg is een belangrijke hoofdweg. Verkeer moet er goed kunnen doorrijden. Daarom krijgt de weg richting het centrum er een rijbaan bij. Tot 26 augustus wordt gewerkt tussen de Loevesteinlaan en Moerweg. Van 26 augustus tot 6 januari 2020 wordt de Erasmusweg vernieuwd tussen de Moerweg en Troelstrakade.

De Erasmusweg is toe aan een opknapbeurt. Daarom worden het asfalt en de bestrating vernieuwd. Tegelijkertijd worden de bereikbaarheid en veiligheid verbeterd. Er komen 2 rijbanen in elke richting. De parkeerplekken langs de weg worden breder. Dat maakt de weg overzichtelijker en veiliger.

Erasmusweg: huidige situatie
Erasmusweg: huidige situatie

Planning

De herinrichting van de Erasmusweg gebeurt in delen:

Maandag 11 maart tot 26 augustus 2019: Loevesteinlaan tot Moerweg

De Erasmusweg is afgesloten voor al het verkeer tussen de Loevesteinlaan en Moerweg-Erasmusplein. De kruisingen met de Loevesteinlaan en het Erasmusplein blijven open zodat er minder overlast is. Het openbaar vervoer blijft de normale routes rijden.

Maandag 26 augustus tot 6 januari 2020: Moerweg tot Troelstrakade

De Erasmusweg is afgesloten tussen de Moerweg-Erasmusplein en Troelstrakade. Het Erasmusplein en de kruising met de Troelstrakade blijven open zodat er minder overlast is. De bus en de tram blijven de normale routes rijden.

Kijk voor meer informatie op de pagina Werkzaamheden Erasmusweg tussen Loevesteinlaan en Troelstrakade.

Loevesteinlaan tot Beresteinlaan

De plannen voor het weggedeelte van de Erasmusweg tussen de Loevesteinlaan en de Beresteinlaan zijn nog in ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op de pagina Werkzaamheden Erasmusweg tussen Loevesteinlaan en Beresteinlaan.

De werkzaamheden zorgen voor meer drukte op de wegen rond de Erasmusweg. Bekijk de omleidingsroutes en volg de gele borden. De snelste route kan per moment van de dag verschillen. Gebruik daarom een navigatie-app op uw mobiele telefoon of uw navigatiesysteem in de auto. Er zijn verschillende (gratis) navigatie-apps te downloaden in de Google Play of Apple Appstore, zoals Google Maps, Waze of Flitsmeister.

Zie ook: www.denhaag.nl/erasmusweg

Gepubliceerd: 5 augustus 2019Laatste wijziging: 1 augustus 2019