De La Reyweg - Dierenselaan: werkzaamheden

De rotonde De la Reyweg-Dierenselaan-Steijnlaan wordt verkeersveiliger. De gemeente past de rotonde aan zodat fietsers en voetgangers meer ruimte krijgen. De aansluiting naar de Dierenselaan en de Steijnlaan wordt overzichtelijker.

rotonde Dierenselaan

Wat gaat er gebeuren?

 • De aansluitingen van het fietspad op de weg worden op de Dierenselaan en de Steijnlaan aangepast. Zo kunnen fietsers veiliger in- en uitvoegen.
 • Het asfalt van de rijweg wordt smaller gemaakt tot 1 duidelijke rijstrook. Het verkeer op de rotonde rijdt daardoor minder snel.
 • Er komen drempels op de aansluitingen met de Steijnlaan en de Dierenselaan. Deze drempels zorgen ervoor dat auto’s minder hard aan komen rijden.

   Planning en bereikbaarheid

   Het werk start op 26 april en duurt tot en met 16 juli 2021. Er wordt in 2 fasen gewerkt. Elke fase duurt ongeveer 6 weken.

   Fase 1

   Vanaf 26 april tot en met 4 juni 2021 gaat de rotonde aan de kant van de Loosduinseweg dicht voor doorgaand verkeer. Auto’s kunnen omrijden via de Paul Krugerlaan, Delftselaan, Monstersestraat richting de Loosduinseweg. Fietsers rijden om via de Heilbronstraat en Ellekomstraat of via de Nunspeetlaan.

   Omleidingskaart 26 april tot en met 4 juni
   Omleidingskaart 26 april tot en met 4 juni

   Fase 2

   Vanaf 7 juni tot en met 16 juli 2021 wordt de andere helft van de rotonde afgesloten voor verkeer vanaf de Dierenselaan richting de Steijnlaan. Met de auto kunt u omrijden via de Apeldoornselaan, de Zuiderparklaan, de Loosduinsekade en de Paul Krugerlaan. Fietsers rijden om via Ellekomstraat en Heilbronstraat richting Paul Krugerlaan of via de Ellekomstraat, Nunspeetlaan richting de De la Reyweg.

   Omleidingskaart 7 juni tot en met 16 juli
   Omleidingskaart 7 juni tot en met 16 juli

   Meer informatie

   Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Bel 06-44 13 03 32 of mail naar de omgevingsmanager van het programma verkeersveiligheid van de gemeente Den Haag, Paul Ebben via verkeersveiligheid@denhaag.nl.

   Gepubliceerd: 15 januari 2020Laatste wijziging: 17 mei 2021