Binckhorst en Vlietzoom: werkzaamheden Rotterdamsebaan

De gemeente werkt aan de aanleg van de Rotterdamsebaan in de Binckhorst en Vlietzoom. Het werk boven de grond is bijna helemaal klaar. De Binckhorstlaan en het gebied rond de tunnel in de Vlietzoom hebben een nieuwe inrichting gekregen. De opening van de tunnel staat gepland in december 2020. Tot dan worden alle technische installaties van de Rotterdamsebaan getest.

Binckhorst

De Binckhorstlaan tussen de Plutostraat en de Maanweg is in 2019 en 2020 opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden zijn bijna klaar. Het verkeer rijdt over de rijbanen van de Binckhorstlaan aan beide kanten van de toerit van de Rotterdamsebaan. Tot de tunnel opengaat, blijven een paar werkterreinen in de Binckhorst nog in gebruik. Deze werkterreinen zijn afgezet met bouwhekken.

Het gaat om:

 • toerit van de tunnel
 • techniekgebouw bovenop de tunnelingang, bij de Zonweg

Planning

Dit najaar staan de volgende werkzaamheden nog op de planning:

 • bomen planten tussen de Junostraat en de Binckhorstbrug
 • vervangen van jonge bomen die niet goed groeien
 • aanbrengen dakbedekking op het techniekgebouw dat bovenop de tunnelingang bij de Zonweg staat.

Het gebouw krijgt een groen sedumdak met verschillende soorten beplanting Een sedumdak is een dak waar een soort vetplantjes op groeien. De plantjes beschermen het dak tegen alle weersomstandigheden. Daardoor blijft het dak langer goed.

De Binckhorstlaan na de herinrichting. (Foto: Jurriaan Brobbel)
De Binckhorstlaan na de herinrichting. (Foto: Jurriaan Brobbel)

Vlietzoom

De nieuwe inrichting rond de Rotterdamsebaan en tunnelingang in de Vlietzoom is bijna klaar. Het hele Molenvlietpark is open voor bezoekers. Ook de fietspaden in het park zijn open. Fietsers kunnen vanuit Ypenburg over het Jan Linzelviaduct door de Vlietzoom naar de Westvlietweg fietsen. Fietsers kunnen het nieuwe fietspad tussen de Laan van Hoornwijck en de Westvlietweg gebruiken.

Planning

Dit najaar staan de volgende werkzaamheden nog op de planning:

 • Molenvlietpark: plaatsen informatieborden
 • Molenvlietpark: planten van bomen en ander groen in de heemtuin
 • planten van bomen op de heuvel achter het dienstgebouw
 • vervangen van jonge bomen die niet goed groeien
  De ingang van de Victory Boogie Woogietunnel in de Vlietzoom met erboven het dienstgebouw met een dak vol zonnepanelen. (Foto: Frank Jansen)
  De ingang van de Victory Boogie Woogietunnel in de Vlietzoom met erboven het dienstgebouw met een dak vol zonnepanelen. (Foto: Frank Jansen)

  Testen installaties Rotterdamsebaan– juli tot en met december 2020

  Van juli tot en met december 2020 gaat het project Rotterdamsebaan de laatste werkfase in. In deze periode worden meer dan 50 verschillende technische installaties aangezet en getest. Bijvoorbeeld waterpompen, brandblussystemen, camera’s en de noodtelefoon. Tunnelmedewerkers worden opgeleid voor de bediening en bewaking van de tunnel. Hulpdiensten, zoals brandweer en politie, organiseren een afsluitende oefening. Als het testen goed gaat, opent de Rotterdamsebaan in december 2020 voor verkeer.

  Werktijden

  Het werk wordt doordeweeks uitgevoerd tussen 7.00 en 16.30 uur (tenzij anders vermeld). Soms kan het gebeuren dat er tot 19.00 uur of op zaterdag wordt doorgewerkt.

  Veiligheid

  De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijven werkterreinen gevaarlijk. Blijf daarom op veilige afstand van de werkzaamheden.

  Contact

  Heeft u een vraag over de werkzaamheden of wilt u een noodsituatie melden? Neem dan contact op met de Combinatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (088) 400 80 83 (bij noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar).

  Zie ook: www.rotterdamsebaan.nl

  Gepubliceerd: 9 juli 2020Laatste wijziging: 11 september 2020