Badhuisstraat: Herinrichting

De Badhuisstraat in Scheveningen is toe aan een forse opknapbeurt. De Badhuisstraat ziet er nu sleets en onaantrekkelijk uit. De inrichting van de straat is verouderd en ook de riolering is aan vervanging toe. De gemeente wil daarom het riool vervangen en de straat opnieuw inrichten.

Schetsontwerp

Eind 2019 vroeg de gemeente aan ondernemers en bewoners van de Badhuisstraat om mee te denken over de nieuwe inrichting. Er zijn diverse ideeën bij de gemeente ingediend. De gemeente heeft zelf ook ideeën voor de Badhuisstraat. Het landschapsarchitectenbureau Buro Sant en Co heeft een schetsontwerp gemaakt. Hierin zijn de eerste ideeën van bewoners, ondernemers en gemeente opgenomen voor de herinrichting van de Badhuisstraat.

Artist Impression Badhuisstraat
Artist Impression Badhuisstraat

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 30 juni 2020 was er een online Informatiebijeenkomst. Daar kregen bewoners en ondernemers meer informatie over de ideeën voor de Badhuisstraat.

Bekijk op YouTube de video Informatiebijeenkomst herinrichting Badhuisstraat

Voorlopig Ontwerp

Er wordt nu gewerkt aan het Voorlopig Ontwerp (VO). Dit ontwerp wordt begin 2021 met de bewoners en ondernemers besproken. Het voorlopig ontwerp kan afwijken van het Schetsontwerp.

Planning

Vaststellen schetsontwerp (SO) half 2020
Vaststellen voorlopig ontwerp (VO) half 2021
Vaststellen definitief ontwerp (DO) eind 2021
Start werkzaamheden najaar 2022

Meer informatie

Wilt u het schetsontwerp van de Badhuisstraat bekijken? Stuur dan een e-mail naar herinrichtingbadhuisstraat@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 22 juli 2020Laatste wijziging: 26 maart 2021