Valkenboskade: vervanging kademuur tussen Laan van Meerdervoort en Thomsonlaan

Het vervangen van de kademuren tussen de Laan van de Meerdervoort en de Thomsonlaan is zo goed als klaar. Nu is de beplanting aan de beurt.

Groen op de Valkenboskade

Bij het vervangen van kademuren probeert de gemeente bestaande bomen te behouden of te verplanten. Op de Valkenboskade lukte dat niet voor alle bomen. Een aantal bomen is gekapt. Sommige bomen stonden te dicht op de kademuur en andere zijn weggehaald op verzoek van mensen uit de buurt.

Werkzaamheden aan de Valkenboskade

Plan voor beplanting

Samen met bewoners van dit deel van de Valkenboskade maakte de gemeente een nieuw plan voor beplanting. Op het schuine deel langs het water is niet alles mogelijk. De bewoners en de gemeente hebben goed gekeken naar de gevolgen die bomen en heesters hier zouden hebben.

Op verzoek van de bewoners worden ook bomen vervangen die verder van de kade af staan. Omdat de bomen te oud zijn, of niet gezond. Ook wilden bewoners graag meer variatie in boomgrootte, bloeiperiode en bladverkleuring. Daar is naar geluisterd. Het gras op de kade wordt straks ingezaaid met een mix van bloemen en er worden bloembollen geplant. Samen met de bloeiende bomen en struiken is er zo het hele jaar iets te zien op de kade.

Planning

De nieuwe bomen en heesters worden geplant zodra het werk aan de kade klaar is. Voorlopig zijn de werkzaamheden gepland van half november tot eind december 2020. Hoe de gemeente omgaat met groen bij grote projecten leest u op hethaagsegroen.nl.

Mensen aan het werk aan de Valkenboskade

Contact

U kunt direct met de projectorganisatie in contact komen via e-mailadres: kademuren@denhaag.nl of telefoonnummer (070) 752 55 97.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Onderhoud aan kademuren en bruggen in de stad.

Gepubliceerd: 2 juli 2020Laatste wijziging: 2 november 2020