Nieuwsbericht

Maak kans op € 30.000 voor uw plan voor de Bloemenbuurt

Gepubliceerd: 30 december 2020Laatste wijziging: 14 januari 2021

De gemeente maakt geld vrij om de Bloemenbuurt mooier, sportiever en groener te maken. Iedereen die in de Bloemenbuurt woont, werkt, naar school gaat, sport of er op welke manier dan ook komt, mag een plan maken. De plannen maken kans op (een deel van) € 30.000 voor de uitvoering. Stuur uiterlijk 17 februari 2021 uw plan op.

De gemeente bekijkt of de plannen haalbaar zijn. Daarna verdelen de bewoners (vanaf 10 jaar) uit de Bloemenbuurt het geld over de haalbare plannen. Zo bepaalt de wijk zelf welke plannen worden uitgevoerd.

Zo werkt het

U levert uw plan uiterlijk 17 februari 2021 in via het aanmeldformulier op www.bloemenbuurtbegroot.denhaag.nl. Uw plan komt dan meteen online te staan. Of u doet het formulier met daarop uw naam en telefoonnummer in het cadeau-kunstwerk in de Goudenregenstraat tegenover het Segbroek College. Dan zet een medewerker van de gemeente het plan voor u online. Het is de bedoeling dat u daarna zelf aandacht vraagt voor uw plan. Bijvoorbeeld door uw plan te delen via social media.

De wijk stemt mee

Iedereen in de wijk kan tot en met woensdag 24 februari 2021 op de plannen stemmen door ze te ‘liken’. Heeft uw plan op woensdag 24 februari 2021 minimaal 25 likes? Dan gaat uw plan door naar de volgende ronde. Tijdens deze 2e ronde controleert de gemeente of de overgebleven plannen uit te voeren zijn. Alle haalbare plannen maakt de gemeente op woensdag 7 april 2021 bekend op www.bloemenbuurtbegroot.denhaag.nl.

Bewoners verdelen € 30.000

Samen met uw wijkgenoten bepaalt u vanaf 7 april 2021 welke plannen doorgaan. U kunt het bedrag van € 30.000 verdelen over 1 of meer plannen. U en uw wijkgenoten hebben hiervoor tot en met 5 mei 2021 de tijd. Ook het stemmen kunt u doen via de website.

Hulp bij indienen plan

Is het voor u niet mogelijk om online een plan in te dienen? Neem dan contact op met Kelly Steentjes, projectleider Bloemenbuurt Begroot, via:

  Prijsuitreiking

  Woensdag 12 mei 2021 maakt de gemeente de winnende plannen bekend.

  Meer informatie

  Meer informatie over Bloemenbuurt Begroot vindt u op www.bloemenbuurtbegroot.denhaag.nl.

  Wijkbudget

  Ook los van het wijkbudget helpt de gemeente u graag met uw plan voor de wijk. Zo kijkt zij of uw idee uit te voeren is en subsidie kan krijgen. Lees meer op de pagina activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen.

  Bloemenbuurt