Nieuwsbericht

Ingebruikname ondergrondse containers Vruchtenbuurt (wijk 53, deelgebied A)

Gepubliceerd: 14 mei 2019Laatste wijziging: 15 mei 2019

Vanaf maandag 13 mei 2019 kunt u de ondergrondse restafvalcontainers in de Vruchtenbuurt gebruiken.

Vanaf het moment dat u uw afval in de ondergrondse restafvalcontainers kunt doen, wordt het huisvuil niet meer opgehaald. U kunt uw vuilnis weggooien in 1 van de ondergrondse containers bij u in de buurt. De containers kunnen bij u in de straat staan, maar ook in 1 van de zijstraten.

Inleveren donkergroene restafvalcontainer(s)

De Haagse Milieu Services leegt op 13 mei 2019 voor de laatste keer uw restafvalcontainer. Deze container wordt dan meteen meegenomen. Lukt het niet om de container buiten te zetten? Maak dan een afspraak via de pagina Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven om uw container gratis op te laten halen. Zorg ervoor dat de container dan leeg is.

Gebruiksregels ondergrondse containers

In de nieuwe ondergrondse containers kunt u 7 dagen per week tussen 7.00 en 22.00 uur het restafval kwijt. Stop geen grote zakken of dozen in de container. Zo voorkomt u verstoppingen in de container.

Boete voor afval naast de container

Handhavers van de gemeente controleren op het juiste gebruik van de ondergrondse containers. U mag geen huisvuil of grofvuil naast de containers of op straat zetten. U kunt dan een flinke boete krijgen. Een volle of verstopte container meldt u via de pagina Volle of kapotte container melden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Afval of stuur een e-mail naar het e-mailadres oracs@denhaag.nl.