Nieuwsbericht

Abeelstraat: maatregelen om verkeersveiligheid te verbeteren

Gepubliceerd: 16 september 2019Laatste wijziging:

De gemeente pakt de verkeerssituatie rond de Montessorischool in de Abeelstraat aan om de veiligheid van scholieren en ouders tijdens de breng- en haaltijden te verbeteren. Het gaat om een proef waarbij de Abeelstraat op vastgestelde tijden is afgesloten voor autoverkeer.

Na overleg met ouders en bewoners uit de buurt zijn de volgende tijdelijke afspraken gemaakt:

  • De Abeelstraat wordt tijdens de breng- en haalmomenten met een los hek afgesloten. Bij het hek staat een verkeersregelaar. Ouders die met de auto komen kunnen de straat niet inrijden. Bewoners en busjes van leveranciers hebben wel toegang. Het hek wordt na gebruik op het schoolplein gezet.

    • de breng- en haalmomenten zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.10 tot 8.40 uur en van 14.30 tot 15.00 uur, op woensdag van 8.10 tot 8.40 uur en van 11.55 tot 12.25 uur.
  • Er komt een parkeervak voor fietsen bij de gevel van de school.
  • Bij het hek van het schoolplein komt een parkeervak voor bakfietsen.
  • Er komen 2 kiss-and-rideplekken op de Valkenboskade naast de afvalcontainers (ORAC's). Tijdens de breng- en haaltijden mag op deze plekken wel gestopt worden maar niet geparkeerd. Buiten de breng- en haaltijden zijn de plekken vrij om te parkeren.

Proef

De Montessorischool 'De Abeel' is de eerste Haagse school met tijdelijke verkeersafspraken tijdens breng- en haaltijden. De afspraken gelden van woensdag 18 september tot en met vrijdag 27 september 2019. Na afloop kijkt de gemeente wat het effect van deze aanpak is en of er aanleiding is de proef uit te breiden naar andere scholen. Het verbeteren van verkeersveiligheid rond scholen is 1 van de 10 speerpunten van het Haagse verkeersveiligheidsbeleid.

Meer informatie

Heeft u vragen over de verkeersmaatregelen of wilt u het verslag van het bewonersoverleg ontvangen? Stuur dan een e-mail naar fietsparkeren@denhaag.nl.